İkitelli ve Esenyurt’ta 2 Temmuz anması

İkitelli ve Esenyurt’ta 2 Temmuz anması gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Temmuz 2021
  • 21:46

Sivas Katliamı’nın 28. Yılında İkitelli ve Esenyurt’ta eylemler gerçekleştirildi. İkitelli’de bir araya gelen devrimci kurumlar, siyasi partiler ve dernekler 2 Temmuz Sivas Katliamı anması gerçekleştirdi. Cem evi önünde toplanan kitle “Dünden bugüne katliamların hesabını soracağız… Sivas'ı unutmadık, unutturmayacağız" şiarlı pankart ile yürüyüş yapmak istedi. Cem evi yoğun bir şekilde polis ablukasına alınarak, mahalle içerisinde keyfi bir şekilde yürüyüş yapılması engellendi. Eylem komitesinin aldığı karar ile Cem evi önündeki yol kapatılarak eyleme geçildi.

Basın açıklamasına ilk olarak ölenler adına saygı duruşunda duruldu. Daha sonra açıklama öncesinde konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada şunlar ifade edildi:

Bundan 28 yıl önce Sivas’ta sanatçılar, aydınlar, gazeteciler Pir Sultan Abdal etkinlikleri için oraya gittiler. Orada vahşice yakılarak katledildiler. Dönemin Başbakanı Tansu çiller “ Çok şükür dışarıdaki halkımıza bir şey olmadı” dedi, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel “ Olay münferittir sadece otelde can kaybı var” dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 2012 yılında Sivas katliamının davası zaman aşımına uğraması sonucu “ Milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun” sözünü kullandı. Bizler devrimciler bu sözleri unutmayacağız unutturmayacağız.  İktidarlar değişse de katliamcı gelenekleri değişmemektedir.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de HDP üyesi Deniz poyraz arkadaşmış faşist çeteler tarafından katledildi. Ayı zihniyet katliamlarına devam ediyor. AKP ve MHP faşizmi zorbalıklarını göstererek biz devrimcileri teslim almaya çalışıyor. Bizler bu zamana kadar kimseye teslim olmadı bu saatten sonrada kimseye teslim olmayacağız. Pir Sultan Abdalın dediği gibi bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bizler bu düzeni yıkacağız. Katliamların hesabını soracağız.

Eylemde yapılan konuşma ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasında Sivas Katliamı anlatılarak katliamların arkasındaki devletin sorumluluğu işaret edildi.

Son olarak mücadele çağrısı yapıldı ve şunlar ifade edildi.

“Baştan aşağı mafyaya, yolsuzluklara, sömürüye dayalı bu düzende, geçmiş katliamların sorumlularının hak ettikleri cezaları alması beklenemez. Tüm katliamların aydınlatılması, sorumluların yargılanması ancak işçi ve emekçilerin iktidarında gerçekleşebilir. İşçi ve emekçilerin iktidarını kurmak için mücadeleyi yükseltelim! “

Eylem boyunca “Sivas’ın ışığı sönmeyecek!” , “Sivas’ta yakanlar AKP’yi kuranlar!”, “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta çözüm faşizme karşı savaşta!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yasasın halkların kardeşliği!”, “Susma sustukça sıra sana gelecek!”, “Sivas’ı unutma unutturma!” sloganları atıldı.

Eylemi örgütleyen kurumlar: Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Bitlisliler Derneği, Devrimci Yolda Özgürlük, Diyarbakırlılar Derneği, Devrimci Parti, İstanbul Avrupa Yakası Dersimliler Derneği, Devrimci İşçi Partisi, Emek Partisi, Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi, Proleter Devrimci Duruş

Esenyurt Tabela’da 2 Temmuz eylemi

Esenyurt’ta 2 Temmuz Platformu eylem gerçekleştirdi.

Erenler Cemevi ve ESAS DER şiir dinletisi sundu. Eylemde Damal Dernekleri Federasyonu müzik dinletisi gerçekleştirdi.  Sivas Katliamı’nda yitirilenler anıldı ve ardından Damak Dernekleri Federasyonu’nun hazırladığı sinevizyon gösterildi. Yapılan konuşmalarla eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece, Esenyurt

 

Kızıl Bayrak/ Küçükçekmece, Esenyurt