PSAKD: 2 Temmuz'da alanlardayız!

PSAKD İstanbul Şubeleri, Sivas Katliamı'nın 29. yıl dönümüne ilişkin "2 Temmuz'da alanlardayız" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Haziran 2022
  • 09:05

PSAKD İstanbul Şubeleri, Sivas Katliamı’nın 29. yıl dönümüne ilişkin eylem gerçekleştirdi. Cumartesi günü gerçekleştirilen eylemde “Katliamlar, baskı, asimilasyon, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı eşit haklar mücadelesi ve adalet, insanca yaşam, eşitlik, özgürlük için 2 Temmuz’da alanlardayız” denildi. 

Kadıköy’de yapılan eylem Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler şahsında saygı duruşu ile başladı. Ardından katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri okunarak “Yaşıyor!” diye haykırıldı. Eylem semah ile devam etti.

“Unutmayacağız, unutturmayacağız!” 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Alevi kurumları ve Cem evleri ile emek ve demokrasi güçleri adına ortak basın açıklamasını PSAKD Kadıköy Şube Başkanı İbrahim Karakaya okudu. Katliamın üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatan Karakaya şunları ifade etti:

“Sivas Madımak Katliamının 29. yılında emek-demokrasi güçleri ile birlikte yitirdiğimiz Canlarımızı ‘İnsanca yaşam, eşitlik, özgürlük ve adalet için SİVAS’IN IŞIĞI SÖNMEYECEK’ temasıyla anacağız. Çünkü; 29 yıl önce bedenleriyle ‘Ateşte Semaha Duran’ Canlarımız, ülkemizdeki demokrasi, barış, özgürlük, emek, eşit haklar ve laiklik mücadelesinde bizlere ışık oldular, rehber oldular, direnme gücü oldular.”

Konuşmasında 2 Temmuz’un anlamına vurgu yapan Karakaya şu şekilde devam etti:

“2 Temmuz; ırkçılık, şovenizm ve şeriatçı güçlere karşı mücadele günüdür.

2 Temmuz; emperyalist talan politikalarına, emeğin değersizleştirilmesine, halkımızın emeği ile yarattığı değerlerin bir avuç hortumcuya peşkeş çekilmesine karşı mücadele günüdür.

2 Temmuz; cinsiyet ayrımcılığına, kadının bedeni ve emeği üzerindeki sömürünün ortadan kaldırılmasına, kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüze karşı mücadele günüdür.

2 Temmuz; emperyalist ülkelerin dünyaya hükmetmek adına gerçekleştirdikleri küresel saldırılara karşı, dünya halklarının ve emekçilerinin dayanışma günüdür.

2 Temmuz; bir avuç çıkarcının sömürü hırsıyla, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın peşkeş çekilmesine, doğamızın talanına, yaşam alanlarımızın yok edilmesine ve tüm insanlığın sahip olduğu eko sisteminin bozulmasına karşı mücadele günüdür

Unutmayacağız, unutturmayacağız.”

“Yaşasın halkların ortak mücadelesi!”, “Sivas’tan Suruç’a hesap sormaya!”, “Sivas’ı unutma unutturma!” sloganlarının atıldığı eylemde Sivas’a gitmek üzere 1 Temmuz akşamı PSAKD önlerinden araç kalkacağı ve 3 Temmuz’da Sarıgazi’de eylem yapılacağı duyuruldu.

Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sona erdi.