İkitelli’de forum gerçekleştirildi

İkitelli’de “Savaş ve emperyalist politikalara karşı, işçilerin birliği halkaların kardeşliği” formu gerçekleştirildi

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Eylül 2021
  • 22:30

İkitelli’de “Savaş ve emperyalist politikalara karşı, işçilerin birliği halkların kardeşliği” forumu gerçekleştirildi. Forum açılış konuşması ile başladı ve şunlar ifade edildi:

AKP ve MHP iktidarının ekonomik ve siyasal krizin giderek derinleşmesi ile birlikte faşizan uygulamalarını hayata geçirmeye çalışıyor. Ülkede ki açlık yoksulluk sefalet başta işçi ve emekçiler olmak üzere tüm topluma unutturulmaya çalışılıyor. Pandemi koşullarını fırsata çeviren sermaye azgınca sömürüyor kar oranlarını artırıyor. Sermayenin çıkarları doğrultusunda hareket eden iktidar faturayı işçi ve emekçilere kesiyor. 

Yoksulluğun giderek derinleştiği sefaletin giderek arttığı bir süreç içinden geçiliyor. AKP ve MHP iktidarı buna karşı ırkçılığa ve şovenizme sarılarak, açlığı unutturmaya ve kardeş halkları birbirine düşürmeye çalışmaktadır. İlericilere, devrimcilere ve Kürt halkına dönük saldırılarını artırmaktadır. Yapılan tüm saldırılara karşı bizler işçilerin birliği hakların kardeşliği şiarını yükseltmeye devam edeceğiz.”

Konuşma sonrasında Türkiyeli ve Suriyeli işçilerin birlikte hak arama mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimden sonra Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Parti, Emek Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Proleter Devrimci Duruş adına ortak hazırlanan metin okundu.

Ortak açıklamada şunlar vurgulandı:

“Yerli mülteci ya da göçmen işçilerin kurtuluşu dünyanın her bir ülkesinde işçi sınıfının kurtuluşuna bağlıdır! İşçi sınıfı ve ezilen halkımız kalıcı birliktelik için mülteci ve göçmenlerle ortak hak mücadelesinde birleşmelidir. Bununla bir arada eşit yaşam ve yoksullukla birlikte halklar arasındaki rekabet de son bulacaktır. Bu nedenle zaman geçirilmeden, kardeşlik ve eşit haklar temelinde bütünlüklü bir mülteci politikası ortaya konmalıdır. Irkçılık ve şovenizmin önüne geçmek için aydınlatma faaliyetleri devreye girmeli ve nefret suçlarına ilişkin caydırıcı ceza düzenlemeleri getirilmelidir. Türkiye’deki işçilerin ve halkların kurtuluşu için yerli göçmen ayrımı yapmadan bütün emekçiler emperyalizme ve kapitalist sömürü düzenine karşı birleşmelidir. Din, dil, ten, ırk farkı gözetmeden bütün emekçiler kendi iktidarlarını kurmak üzere emeğin devrimci siyasetinde birleşmelidir. Mülteciler ve göçmenler çalışıp alın teri döktükleri ülkelerde örgütlenme ve siyasete katılma hakkına da sahip olmalıdır. Çünkü yerli mülteci ya da göçmen işçilerin kurtuluşu dünyanın her bir ülkesinde işçi sınıfının kurtuluşuna bağlıdır.”  

Ortak açıklama sonrasında serbest kürsüde katılımcılar söz alarak düşüncelerini ve neler yapılması gerektiğini ifade etti. Yapılan tartışmaların ardından forum sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece