Gözalıtnda Kayıplar Haftası: Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç anıldı

Kayıp yakınları, Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası kapsamında Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’u mezarları başında andı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Mayıs 2019
  • 15:51

Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası eylem, etkinlik ve anmaları bugün Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’un mezarlarına yapılan ziyaretle devam etti. Kayıp yakınları Karakoç ve Ocak’ın mezarları başında anma gerçekleştirdi.

Gözaltında katledilen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’un Gazi Mahallesi’ndeki mezarları başında gerçekleşen anmada “Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç davasında cezasızlığa son. Adalet istiyoruz” pankartı açıldı. Ocak ve Karakoç’un yakınlarının yanı sıra insan hakları savunucuları, siyasi parti temsilcileri söz aldı.

Hasan Ocak’ın kardeşi Hüseyin Ocak, kardeşini ararken Rıdvan Karakoç’u bulduklarını anlatarak katillerin ortaya çıkarılması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç, kardeşinin katledilip kimsesizler mezarlığına defnedildiğine değinerek hiçbir zaman kimsesiz olmadığını söyledi ve “Sen ve senin gibi özgürlük, bağımsızlık, insan hakları ve demokrasi mücadelesi veren arkadaşların, hiçbir yoldaşın yalnız değildi” diye konuştu.

Hasan Ocak’ın kardeşi Ali Ocak, kardeşinin faşizme karşı verdiği mücadelenin altını çizdi ve onun mücadelesini sürdürerek onu yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı. Kız kardeşleri Maside Ocak da söz alarak Suruç Katliamı’na değindi ve yeni katliamlar yaşandığına dikkat çekti. Ocak, “Hasan’dan öğrenip faşizmi bir adım daha geriletmek için mücadeleye katılan tüm dostlarımıza bir kez daha söz veriyoruz” diyerek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

HDP Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Zübeyde İnce, devletin gözaltında katletmelerini ve kayıplara yönelik politikalarının tarih boyunca değişmediğini ifade ederek, kayıp yakınlarına, tutsak annelerine yönelik saldırılara dikkat çekti.

Anmada söz alan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Ocak ve Karakoç ailelerinin kayıplar mücadelesindeki yeri üzerinde durdu. Dava süreçlerine de değinen Yoleri, bu süreçte yol alabilmek ve gözaltında kaybetmelere son verebilmek için mücadelenin öneminden bahsetti.

ESP adına Ezgi Bahçeci tarafından yapılan konuşmada da katliam politikalarının hâlâ sürdüğüne, kaillerin yargılanmadığına dikkat çekti. Bahçeci, katledilenleri unutmayacaklarını belirterek adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Anma konuşmaların ardından son buldu.