Kaçırılan Gökhan Güneş’in ablası: “Devlet tarafından kaçırılmış olma ihtimalinden şüpheleniyoruz”

Dünden beri kendisinden haber alınamayan ESP taraftarı Gökhan Güneş’in ablası, kardeşinin daha önce taciz edildiğine ve kaçırılmak istendiğine dikkat çekerek “Devlet tarafından kaçırılmış olma ihtimalinden şüpheleniyoruz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ocak 2021
  • 23:59

Dün saat 12.17'den itibaren kendisinden haber alınamayan ESP taraftarı Gökhan Güneş'in Başakşehir'de çalıştığı inşaat şantiyesi önünden 5 kişi tarafından zorla kornet tipi araca bindirilerek kaçırıldığı ortaya çıktı. 

ETHA'ya konuşan abla Nurhayat Güneş, kardeşinin telefonunun şarjı olmasına rağmen ulaşamayınca, hastaneleri aradığını, karakollara başvuruda bulunduğunu fakat bulamadığını anlattı.

“Daha önce de kaçırılmak istendi”

Kardeşinin daha önce de kaçırılmak istendiğini anlatan Nurhayat Güneş, avukatları aracılığıyla Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sorduklarını, fakat "Burada yok" yanıtı aldıklarını söyledi.

Kardeşi Gökhan'ın devlet tarafından kaçırılmış olabileceğini anlatan Nurhayat Güneş, daha önce de kaçırılmak istendiğini belirterek şunları söyledi: 

“Devlet tarafından kaçırılmış olma ihtimalinden şüpheleniyoruz. Daha önce de aynısını yaptılar. 2 sene önce de gözaltına alındı ve bize 1 gün geçtikten sonra haber verdiler. Zaten sürekli tacizler vardı, takip ediliyordu. Daha önce de kaçırılmak istendi. İkitelli'de oturduğumuz mahallede tek başına yürürken bir transporter yaklaşıyor, kaçırmaya çalışıyor ama Gökhan ellerinden kaçıyor. Birkaç defa da yanına gidip 'gel sohbet edelim, konuşalım' diye zorlamışlar. Gökhan kabul etmemiş.”

Kamera kayıtlarında var

Gökhan Güneş'i bulmak için girişimlerini sürdüren ailesi ve arkadaşları Başakşehir'de çalıştığı inşaatın şantiyesi yakınlarındaki bir kamera kaydına ulaştı. Kamera kayıtlarında Gökhan Güneş otobüsten indikten sonra 5 kişi tarafından zorla kornet tipi araca bindiriliyor. Kamera kayıtlarında aracın plakası görünmezken, Gökhan Güneş'in ailesi, Çağlayan Adliyesi'ne giderek savcılığa başvurdu. Aile yarın 22 Ocak saat 13.30'da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Devlet aileyi oyalıyor

Bugün gün içinde tekrar İstanbul TEM'i arayan aileye bir kez daha, "Gökhan burada değil. Hakkında herhangi bir arama kararı da yok" yanıtı verildi. Kaçırıldığına dair görüntüler ortaya çıktıktan sonra Jandarma istihbarat akşam saatlerinde memleketi Tokat'ta yaşayan amcasını arayarak, "Gökhan burada mı, geldi mi? Çocuk senin yanında mı" sorularını yöneltti.

Bu arada dün başvuru yaptıkları karakola bugün sabah saatlerinde giden Gökhan Güneş'in babası ve halasına, "akşam gelin" diyen polisler, akşam gittiklerinde ise "sabah gelin" diyerek herhangi bir işlem yapmadan gönderdi.

Bugün gün içinde Gökhan Güneş'in kaçırıldığına dair görüntülere ulaşan aile, polislerin akşam saatlerinde ilk başvuruyu yaptıkları İkitelli Polis Karakoluna gitti. Görüntülerin olduğu CD'yi polislere veren Gökhan Güneş'in babası ve halasına polisler, "Dosyayla ilgilenen kişi sabah burada olacak. Biz CD'yi açıp bakamayız" diyerek hiçbir işlem yapmadan karakoldan gönderdi.

Kaynak: ETHA