Gökhan Güneş için eylemler sürerken polisten itiraf

Gökhan Güneş’in ailesi ve yoldaşları, polis baskı ve saldırılarına rağmen “Gökhan Güneş nerede” eylemlerini bugün de sürdürüyor. Dün gözaltına alınan kardeşi Gülhayat Güneş, kardeşini sorduğu polislerin “TEM polisleri almıştır” dediğini belirtti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ocak 2021
  • 18:07

Kaçırıldığından bu yana -yaklaşık 100 saattir- kendisinden haber alınamayan Gökhan Güneş’in ailesi ve arkadaşları mücadelelerini sürdürürken, polisler ikinci kez, Gökhan'ın TEM polisleri tarafından gözaltına alınmış olabileceği itirafında bulundu.

Güneş ailesinin kayıp başvurusunu ilk yaptıkları polis karakolu olan İkitelli'deki Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu'na 22 Ocak günü gittiklerinde dosyayla ilgilenen polisin, “Terörle Mücadele Şubesi polislerinin 3 gün gözaltı süresi var. 3 gün sonra yüzde 99 aileye haber verilir” şeklindeki sözlerinin ardından dün de gözaltına alınan kardeşine benzer şeyler söylendi.

“Bilgimiz yok” diyen polis: “TEM almıştır”

Dün karakol önünde yaptıkları eylemde gözaltına Gökhan Güneş'in kardeşi Gülhayat Güneş, Kanarya Polis karakoluna götürüldüklerinde bir polisin, “TEM polisleri almıştır. Birkaç gün sonra bırakır” dediğini aktardı. Kardeşi gözaltındaysa bu konuda bilgi verilmesi gerektiğini söylediğini belirten Gülhayat Güneş, polislerin bu kez kendisine, “Bizim bilgimiz yok. Olsaydı size de bilgi verirdik” dediğini aktardı.

Kardeşi Gökhan'ın devletin elinde olduğunu bildiklerini söyleyen Gülhayat Güneş, “Bize Gökhan'ı sağ verene kadar durmayacağız. Her gün Zeki Kaya Polis Karakolu'nun önüne gideceğiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Eylemler ve polis saldırısı devam ediyor

Gökhan Güneş için eylemler bugün de devam ederken, İkitelli'de bulunan Arena Park önünde “Gökhan Güneş nerede” diye soruldu. Köprü üzerine “Gökhan nerede?” yazılı pankartın asıldığı eylemde Gökhan'ın kardeşleri Nurhayat Güneş ve Gülhayat Güneş Toraman çevredekilere seslendi.

Kaçırmadan sorumlu tuttukları devlete hitap ederek “Kardeşimizi kaybetmenize izin vermeyeceğiz” diyen Nurhayat Güneş şu ifadeleri kullandı: 

“Gökhan nerede? Bu mahallede daha önce defalarca kez kaçırılmaya çalışılan kardeşim nerede? Kardeşimi kaçırmaya çalışanlar, kaybetmeye çalışanlar size sesleniyoruz; Gökhan'ı ya verirsiniz ya da biz her gün sokaklarda, meydanlarda onu aramaya devam ederiz. Gökhan nerede? Bir daha soruyoruz. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz! Kardeşim nerede?”

Gülhayat Güneş Toraman ise konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Gökhan için buradayız, olmaya da devam edeceğiz. Kardeşimi bırakmayacağız, kaybedemeyeceksiniz. Biz durmayacağız, yılmayacağız. Bizi gözaltılarla, farklı yerlere dağıtarak, hastanelere uzak yerlere bırakarak, zulmederek yıldıramayacaksınız.”

“Gökhan Güneş nerede?” sloganının yükseldiği eyleme müdahale eden polis, ailenin ve Gökhan Güneş’in yoldaşlarının önünü keserek “Gözaltına alacağız. Gitmenize izin vermeyeceğiz” diyerek tehditler savurdu ve kitlenin etrafını sardı.

Eyleme saldıran polis, Gülhayat Güneş Toraman ve Nurhayat Güneş'in yanı sıra Ferhat Harun Pehlivan, Özge Doğan ve Hacı Toraman’ı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: ETHA