Polis baskınları ve gözaltı terörü

Kaldıraç, ESP ve SGDF’lilerin evleri polis tarafından basıldı. ESP Eşgenel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Ocak 2021
  • 07:30

AKP-MHP iktidarı her geçen gün baskı ve zorbalığını arttırıyor. İlerici, devrimcilere dönük ev baskınları ve polis operasyonları ile gözaltı terörü estiriyor.

Kaldıraç ve ESP’ye dönük ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. ETHA'da yer alan habere göre İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da gece 01.00’da yapılan polis baskınlarında İzmir Yamanlar'da bulunan ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasına kapısını kırarak girdi. Diyarbakır'da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinden gözaltına alındı.

12 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda 52 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, 50 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. ESP'nin Ankara'daki genel merkez binası, İstanbul ve İzmir il binaları, ETHA ve BEKSAV basıldı. ESP'nin yanı sıra Kaldıraç okurları da gözaltında.

ETHA yaptığı yazılı açıklama ile "Sosyalist basın susmadı, susmayacak" dedi. Açıklama da saldırılar teşhir edilirken "Ancak biz sosyalist basın emekçileri bugüne kadar susmadık bugün ve yarın da susmayacağız. Tüm çalışanlarımızı gözaltına alsanız da, bütün bilgisayarlarımıza, teknik malzemelerimize el koysanız da ne ETHA’yı ne Atılım’ı susturamadınız, susturamayacaksınız" denildi.

Kaldıraç ise sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı: "İzmir merkezli olduğu söylenen bir operasyonla, dergi okurlarımız ve ESP'den mücadele arkadaşlarımız evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Şu.ana kadar bize ulaşan gözaltına alınan okurlarımızın isimleri: İstanbul'dan Kutay Soybil, İzmir'den Deniz Dilli, Cihan Taşkın, Efe Özcan, Begüm Ateş."

Gözaltında olanların isimleri şu şekilde açıklandı:

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş
ETHA Muhabiri Pınar Gayıp
HDP PM üyesi Sıtkı Güngör
SKM MYK üyesi Satiye Ok
ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci
HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk
Avukat Kamil Ağaoğlu
Zindan Dorudemir
Alev Özkiraz
Ozan Özgenler
Kerim Altınmakas
Tuncay Kılıç
Rıdvan Coşkun
Nesrin Salduz
Kutay Soybil
Efe Özcan
Hakan Kafadar
Nazlı Masatçı
Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı)
Mehmet Küçükgünaydın
Yunus Kara
Medine Çam
Burak Yılmaz