Eğitim Sen, üyelerinin kaçırılma girişimini protesto etti

Eğitim Sen üyesi Hayrullah Narin’in dün Ankara’da siyah bir minibüsle kaçırılmak istenmesi bugün protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Eylül 2019
  • 17:00

Eğitim Sen Ankara 4 Nolu Şube, dün Eryaman’da Hayrullah Narin adlı öğretmenin kaçırılmak istenmesini bugün yaptığı basın toplantısıyla protesto etti.

Toplantıda basın metnini Eğitim Sen Ankara 4 nolu Şube Başkanı Gülhan Şimşek okudu. Eğitim Sen üyesi Hayrullah Narin’in, Eryaman’ın kalabalık, merkezi noktasında kaçırılmaya çalışıldığına değinen Şimşek, kaçırma girişiminde bulunanların kendilerini polis olarak tanıttığını belirtti. Narin’in, Optimum AVM karşısında bulunan otoparkta, camları filmli, siyah renkli minibüse zorla bindirilerek kaçırılmaya çalışıldığını belirten Şimşek kaçırma girişimini şu ifadelerle aktardı:

“Üyemiz Hayrullah Narin, otoparktaki aracına binmek üzere geldiğinde durdurularak, ismiyle hitap edilmiş, kendisiyle konuşmak istediklerini söyleyen ve kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından araca bindirilmek istenmiştir. Hayrullah arkadaşımız bu kişilere kimlik sorduğunda hızlıca kimlik göstermişlerdir. Kendilerini polis olarak tanıtan bu kişilerin hareketlerinden şüphelenen Hayrullah Narin, gözaltı mı yaptıklarını sorarak, gerekli evrakları istemiştir. Bunun üzerine bu kişiler kabalaşarak arkadaşımızı zorla araca bindirerek kaçırmaya kalkışmışlardır. Hayrullah arkadaşımız bağırarak çevrenin dikkatini çekmiş, bu kişilerin ellerinden kurtulmayı başarmıştır. Bunun üzerine kişiler paniğe kapılarak araçlarına binip kaçmışlardır. Bu aracın fotoğrafları elimizde mevcuttur.”

Narin’i kaçırma girişiminde bulunan kişilerin tespit edilmesini isteyen Şimşek, valilikten açıklama beklediklerini söyleyerek kaçırma girişiminde bulunanların yargılanmasını istedi.

Açıklama “Tüm emekçileri, demokrasi, hukuk ve barış için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki ancak o zaman karanlıklar aydınlığa çıkar” çağrısıyla son buldu.