Paris’te AvEG-Kon eylem gerçekleştirdi

Yunanistan'da tutuklanan iki AvEG-Kon üyesi için Paris'te de eylem gerçekleştirilirken “Gökhan Güneş nerede” diye soruldu.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 24 Ocak 2021
  • 13:20

Yunanistan'da tutuklanan iki AvEg-Kon üyesi için Paris'te de eylem gerçekleştirilirken eylemde “Gökhan Güneş nerede” denildi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) Paris'te, Yunanistan'da tutuklanan üyeleri için eylem gerçekleştirdi. AvEG-Kon'un merkezi kampanyası nedeniyle örgütlenen eylemde ayrıca Türk sermaye devletinin kaçırdığı Gökhan Güneş'in kaybettirilmeye çalışıldığına da vurgu yapıldı.

Dün Paris Les Halles Cheteles Meydanı'ndaki eylemde Fransızca “Ali Can ve Hüseyin için özgürlük”, “Mültecilerle dayanışmak suç değildir” pankartı açıldı. İstanbul'da polis tarafından kaçırılan ve haber alınamayan “Gökhan Güneş nerede?” yazılı dövizler taşındı.

“Kahrolsun faşist Türk devleti!”, “Gökhan Güneş nerede?”, “Gökhan Güneş n'est pas seul / Gökhan güneş yalnız değildir!”, “Alican / Hüseyin Libere! / Ali Can / Hüseyin'e özgürlük!” sloganları atıldı.  Bir-Kar, Partizan, ADHK ve Teori ve Politika dergisi eyleme destek verdi.

Yunanistan'da mültecilere yardım ettikleri için tutuklanan sosyalist Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin'in serbest bırakılması istenen açıklamada şunlar ifade edildi:

“AvEG-Kon olarak başta işçi ve emekçiler olarak Avrupa'da faaliyet yürüten tüm parti ve örgütleri Yunan Devleti'ni protesto etmeye, Ali Can Albayrak, Hüseyin Şahin'inin üzerindeki baskı ve şiddetin sona erdirilerek, serbest bırakılmaları için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz”

Eylemde ayrıca İstanbul'da polisler tarafından kaçırılarak haber alınamayan Gökhan Güneş'in kaybedilmek istendiğine vurgu yapılarak 90'lı yıllarda çok sayıda devrimcinin gözaltında kaybedildiği dönemlerin geri getirilmek istendiği söylendi. “Bu saldırıya karşı Güneş'in sağ olarak bulunması için mücadelenin sürdürüleceği” belirtilerek ilk haftalardaki sahiplenmenin devletin saldırısını boşa düşürmek için önemli olduğu söylendi.

Bu konuda tüm duyarlı kesimlerin harekete geçmesi çağrısı ile eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak / Paris