Gebze’de Haziran direnişinin 8. yılı

Haziran direnişinin 8. yıl dönümünde direnişte katledilenler Gebze’de anıldı, “Gezi’nin ruhu ile” mücadele çağrısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mayıs 2021
  • 19:29

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, Haziran direnişinin 8. yılında Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirerek direnişte katledilenleri andı.

“Karanlık gider, #GEZİ kalır” ozalitinin açıldığı basın açıklaması ilk önce Gezi direnişinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ile başladı. Hayatını kaybedenlerin adları okunan saygı duruşunun devamında “Gezi şehitleri ölümsüzdür!” sloganı haykırıldı ve basın açıklamasına geçildi.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Gebze Eğitim Sen Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptı. Gezi’nin 8. yılına girildiğine değinilerek, direnişin nasıl başladığına ve ülkeye yayılışına dair bilgiler verilen açıklamada “Yıllardır süren antidemokratik ve baskıcı ortamda, kaç çocuk sahibi olacaklarından, çocukların hangi okullara gönderileceklerine, nasıl giyinip ne yiyip içeceklerine kadar yaşamlarının her hücresine müdahele edilen, en temel sendikal hakları tek tek elleirnden alınmasına rağmen kölece çalışmaları  beklenen milyonlar ‘yeter artık’ diyerek omuz omuza verdiler” denilerek “Hepimiz oradaydık” vurgusu yapıldı.

Gezi direnişinden bu döneme kadar karanlığın giderek daha da arttığından bahsedilen açıklamada, OHAL’i kalıcı hale getiren iktidarın eşitlik, adalet ve özgürlük talebini haykıranlara savaş açtığı belirtildi. Gezi’yi her fırsatta hedef alan dinci-faşist iktidarın “vandallık” çarpıtmaları, ekonomik faturanın Gezi’ye bağlaması teşhir edildi ve “Milyonların eseri Gezi’yi hafızalardan silmeye, değerlerini, ruhunu yok etmeye güçleri yetmedi, yetmeyecek” denildi.

Son dönemde iyice deşifre olan sermaye-devlet-mafya ilişkisine de yer verilen açıklama “Bu çürümüşlüğe, devlet-sermaye-tarikat düzenine karşı emektan yana, laik ve demokratik bir Türkiye, barış içinde bir arada yaşam için müadele etme, sorumlulardab hesabı sorma zamanıdır” sözlerinin ardından herkesi Gezi’nin ruhu ile mücadele çağrısı ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / Gebze