Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için:

DLB ile 1 Mayıs'a!

İki sınıfın karşı karşıya geldiği gün olan 1 Mayıs’ta kendi taleplerimizle yerimizi almalıyız. Kapitalist sömürü düzenine ve onun dümeninde ki gerici faşist iktidarın karşısına örgütlü bir güç olarak çıkma zamanıdır.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 11 Nisan 2022
  • 17:50

Artan hayat pahalılığı, derinleşen yoksulluk işçi-emekçilerin ve gençlerin yaşamlarını her geçen gün daha da çekilmez hale getiriyor. Pandemi ile katmerleşen krizin faturası işçilerin, emekçilerin gençlerin ve kadınların omuzlarına yükleniyor.

Emperyalist-kapitalist sistemin dünya ölçeğinde yaşadığı krizler, yeni bunalımlar ve savaşlar üretiyor. Ortadoğu ve Ukrayna üzerinden yükselen hegemonya savaşlarının faturası ise yine işçi-emekçilere, kadınlara ve gençlere kesiliyor.

Diğer yandan, eğitim kurumları bilimsellikten uzaklaştırıldı. Okullar adeta cemaatlere peşkeş çekilmiş durumda. Orta Çağ kalıntısı uygulamalar hız kazandı, gelecek kaygılarımız ise her geçen gün daha da fazla artıyor. Okullarımızı gericilik yuvasına ve ticarethaneye dönüştüren zihniyetin bizlere geleceksizlikten başka bir şey vaat etmediği ortadır.

Bu gidişatı değiştirmek ellerimizde: Denizlerin yolundan 1 Mayıs’a!

Bizlere dayatılan her türlü gerici, baskıcı uygulamaları, ticarethaneye çevrilmiş eğitim kurumlarını, gerici-faşist AKP-MHP iktidarının bizlerin üzerinde örmüş olduğu koyu karanlığı dağıtmak bizlerin ellerindedir. Tüm yaşadığımız sorunların temel kaynağı kapitalist sömürü düzenidir. Bu düzen bizlere geleceksizlikten başka bir şey vaat etmediği gibi işçi-emekçilere de kölece çalışma ve yaşam koşulları dışında bir şey sunmuyor.

Devrim tarihimizin gençlik önderleri Denizler, Mahirler İbo’lar tam da bu baskı ve sömürü düzenine başkaldırdılar. Yolumuz işçi sınıfın yolu diyerek gençliğin özgün sorunlarının nedeninin işçi-emekçilerin üzerine kurulan sömürü, baskı ve savaş düzeni olduğunun tahlilini yapıp bu düzene karşı harekete geçtiler.

Bizlere bıraktıkları bu şanlı miras izlememiz gereken yolu gösteriyor. Biz liseliler de Denizlerin yolunda geleceğimiz ve özgürlüğümüz için mücadeleye atılmalı, kendi taleplerimizle işçi sınıfına dayatılan kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı sosyalizm yolunda bir adım ileri atılmalıyız.

Liseliler 1 Mayıs’a!

İki sınıfın karşı karşıya geldiği gün olan 1 Mayıs’ta kendi taleplerimizle yerimizi almalıyız. Kapitalist sömürü düzenine ve onun dümeninde ki gerici faşist iktidarın karşısına örgütlü bir güç olarak çıkma zamanıdır. Bizlerin devrim ve sosyalizm mücadelesinden başka bir yol ve seçeneği yoktur.

Tüm liselileri Denizlerin yolunda özgürlüğümüz ve geleceğimiz için DLB saflarında mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.

Parasız, nitelikli, ulaşılabilir eğitim hakkı için 1 Mayıs’a!

Gerici cemaat ve tarikatlar dağıtılsın, eğitim üzerindeki etkileri sonlandırılsın!

Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın devrim ve sosyalizm!