Gebze’de Azra Oymak için eylem

GOSB - TADIM Jale Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Azra Oymak’ın katliam gibi ölümüne lise arkadaşları tepki gösterdi, protesto eylemi gerçekleştirdi. DLB eylemde “Azra’nın hesabı sorulacak!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 22 Eylül 2023
  • 20:02

GOSB - TADIM Jale Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Azra Oymak’ın katliam gibi ölümüne lise arkadaşları tepki gösterdi, protesto eylemi gerçekleştirdi. DLB eylemde “Azra’nın hesabı sorulacak!” dedi.

GOSB - TADIM Jale Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Azra Oymak servise binemediği için kendi imkanlarıyla sanayide bulunan lisesine gitmeye çalıştı ve iki aracın peş peşe çarpması sonucu feci bir şekilde yaşamını yitirdi. Lise arkadaşları Azra Oymak’ın katliam gibi ölümüne tepki gösterdi, protesto eylemi gerçekleştirdi. Azra Oymak’ın ölümüne yönelik tepki eyleminde aynı zamanda yeni katliamların önüne geçmek için okula alt geçit yapılması talebi yükseltildi. GOSB Tadım Jale Yücel Teknik Lisesi öğrencileri olarak yapılan eylemde Devrimci Liseliler Birliği Azra için hesap sorma çağrısı yaptı ve yeni ölümlere karşı taleplerini açtıkları dövizlerle ifade etti ve “Ücretsiz ulaşım istiyoruz!” dedi.

Eylem yaşanan ölüm, ihmaller ve taleplerin açıklanmasıyla devam etti. Açıklamada şunlar söylendi:

“Gebze'de bulunan GOSB Tadım Jale Yücel Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi sıra arkadaşımız Azra Oymak okula giderken ihmaller nedeniyle araç çarpması sonucu hayatını kaybetti. Azra'mızın ailesi başta olmak üzere bütün sıra arkadaşlarımızın başı sağolsun. Azra ilk değil, aynı güzergahta üçüncü sıra arkadaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan ölümler kader değildir, ihmaller nedeniyledir. Hergün yüzlerce öğrenci arkadaşımız okula gidebilmek için E6 karayolu güzergahını kullanıyor. Ve maalesef hiçbirinin can güvenliği yok. E6 karayolu üzerinde köprü yok, alt geçit yok. Servis aracı yok, olsa da parası olan yararlanabiliyor. Evet, buradan sesleniyoruz, öğrencilerin okula güvenli bir şekilde gelmeleri sağlansaydı Azra ve hayatlarını kaybeden diğer sıra arkadaşlarımız bugün aramızda olacaktı. Yaşanan ölümlerin sorumlusu bizleri görmeyen kapitalist düzendir. Artık yeter! Okula güvenli bir şekilde ulaşmak istiyoruz. Ve bunun için gerekli çalışmalar derhal yapılmalıdır. Yaşam hakkımız için biz öğrencilerin iki tane talebi var.

1. Üst geçit

2. Ücretsiz ulaşım sağlansın.

Tüm sıra arkadaşımızı Yaşam Hakkı için bize katılmaya davet ediyoruz. Gelin hep birlikte yaşamak için mücadele edelim. Ve bir kişi daha eksilmeyelim!”

Kızıl Bayrak/ Gebze