“Vergide adalet” eylemlerinde 28. hafta

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının “vergide adalet” talebiyle başlattığı Çarşamba eylemleri 28 haftayı geride bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Eylül 2024
  • 20:30

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının “vergide adalet” talebiyle başlattığı Çarşamba eylemleri 28 haftayı geride bıraktı.

İstanbul Sancaktepe Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emrah Kırımlı şunları ifade etti:

“Türkiye’nin dört bir yanında, tüm sağlık kurumlarında sağlık çalışanları olarak, emekçiler için, emekliler için ‘vergide adalet’ demeye devam ediyoruz. Meclisteki siyasi partileri ekonomik krizin yükünü bizim sırtımızdan almaya, vergide adaleti sağlamaya davet ediyoruz. Vergide adalet sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Eylemde konuşan, SES Anadolu Yakası Şube Eş Başkanı Şahin Tanrıverdi sağlık emekçilerinin, kamu emekçilerinin, emeğiyle geçinen tüm insanların yoksulluk sınırının altında bir ücretle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birlik ve Dayanışma Sendikası Marmara Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi de her şeyin fiyatı artarken aile sağlığı merkezi çalışanlarının gelirlerinin her geçen gün azaldığını vurguladı.  

Ortak basın açıklamasını Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu’ndan Dr. Selda Sevtap Demirci okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Tüm milletvekillerimize sesleniyoruz:

Ekim ayında TBMM açıldığında vergide adaleti sağlamak, sabit gelirlilerin, ücretlilerin sırtına yüklenen yükün azaltılması için ne yapacaksınız? Gelirde ve vergide adalet için sesimizi duyuracak mısınız? Bu adaletsizliğin ve haksızlığın sona ermesi için çaba gösterecek misiniz?

Talebimiz açık:

%35 vergi kesintisinden vazgeçin. Her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesinti oranını hayata geçirin.

Sağlık çalışanları olarak 28 haftadır sürdürdüğümüz ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerimiz taleplerimiz karşılanana dek her çarşamba sürecek. Vazgeçmiyoruz, ısrar ediyoruz!

Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için sürdürdüğümüz mücadelemize halkımızın destek olacağına inanıyor, saygılarımızı sunuyoruz.”