Meslek Liselilerin Sesi'nin yeni sayısı çıktı!

Meslek Liselilerin Sesi bülteninin dijital platformda yayınlanan ikinci sayısı çıktı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 04 Aralık 2020
  • 15:55

Meslek Liselilerin Sesi bülteni, “Mesleki eğitimde atılan her adım sermayeyi ihya için… Meslek liseliler birliğe!” şiarıyla dijital platformda ikinci sayısıyla çıktı.

AKP iktidarı, pandemi sürecinin başından itibaren meslek liselilerini dezenfektan, maske, oksijen tüpü vb. üretimi için ücretsiz olarak çalıştırdı, çalıştırmaya devam ediyor. Böylelikle işçi sınıfının bir parçası olan meslek liselilerin sermayenin gözünde “ucuz iş gücü” olarak görüldüğü bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Yeni sayıda, meslek liselilere dönük gerçekleştirilen birçok saldırıya dair yazılar yer alırken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, geçtiğimiz günlerde Giresun’da katıldığı bir etkinlikte, meslek liselilerini, sömürünün tam bir parçası haline getirmeye dönük heveslerini dile getirdiği ifadeleri, aslında meslek liselilerin sermayenin gözündeki “değerini” ortaya serer nitelikteydi. Hem patron hem de MEB Bakanı olan Selçuk, “Sanayi ve hizmet sektöründe becerilerin yenilenmesine ilişkin neye ihtiyacınız varsa bizim müfredatımız odur, öğretim programlarımız buna uyum sağlar... İş dünyasına diyoruz ki; bir fabrikada 6-7 oda bulun, burayı meslek merkezi yapalım. Öğretmen bizden, siz öğretmen ücret de vermeyeceksiniz, sadece ustabaşılarınız bize yardımcı olacaklar. Orası işyeri, öğrenci orada üretme katlıyor, her gün üretimi görüyor ve çalışıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan birçok alandan meslek liselinin yazısının da bulunduğu bu sayıda, ulaşım sorunundan, yüz yüze eğitim verilen meslek liselerinde salgına dair gerekli önlem alınmamasına kadar yaşanılan birçok soruna dair yazılar bulunuyor. Yeni bülten meslek liselilerini, emeklerinin hiçe sayılmasına, salgın tehdidi koşullarında çalışmak zorunda bırakılmalarına karşı birlik olmaya, mücadele etmeye çağırıyor.

Meslek Liselilerin Sesi'nin tamamını okumak için buraya tıklayınız...