Liselilerin Sesi’nin yeni sayısı çıktı!

Liselilerin Sesi dergisinin 6. özel sayısı “Sınavlar sizin olsun, gelecek bizimdir!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 13 Mayıs 2021
  • 10:45

Pandemiden bu yana dijital olarak yayına devam eden Liselilerin Sesi dergisinin 6. özel sayısı çıktı. “Sınavlarınız sizin olsun, gelecek bizimdir!” şiarıyla çıkan derginin bu sayısında, birçok okuldan liseli, pandemi döneminde yaşadıkları sorunlara dair yazı kaleme aldı. Salgın döneminde eğitimde yaşanan kaos, eğitimde fırsat eşitsizliğinin daha da derinleşmesi, eğitimde kayıp zamanın telafi edilmeden sınavların yapılmak istenmesi gibi birçok sorun dergide ele alınırken, yaşanan sorunlara karşı liseliler birliğe, örgütlü mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı.

Dergide meslek liselilerin yaşadıkları sorunları anlatan bir yazı da yer aldı. “Her şey sermaye için” başlıklı yazı ile, meslek liselilerin özellikle pandemi döneminde daha fazla sömürüldüğü, meslek liselerinde halihazırda niteliksiz olan eğitimin daha da niteliksizleştirildiği ifade edildi.

“‘71 devrimci çıkışı”nın 50. yıldönümündeyiz. Dönemin reformist düzen içi sol örgütlerinden kopuşu ve düzene karşı devrimi temsil eden bu çıkış, bugün hala bizlere yol gösteriyor. Dergide, ‘71 devrimci kopuşunun 50. yıldönümü vesilesiyle Devrimci Gençlik Birliği ve Devrimci Liseliler Birliği’nin ortak yaptığı açıklama yer aldı.

***

Emperyalist savaş ve saldırganlık bugün Karadeniz’e kıyı olan ülkeler üzerinden sürdürülmektedir. ABD sarsılan hegemonyasını yeniden tesis etmek için saldırgan politikalarını bugün için Ukrayna üzerinden devam ettirmekte, çok yönlü krizler içinde debelenen AKP-MHP rejimi ise batılı emperyalistlere yaranmak için bu savaşın bir tarafı olarak bu saldırganlığa ortak olmaktadır. Derginin bu sayısında Karadeniz’de tırmandırılan savaş ve saldırganlığı konu alan bir yazı da yer aldı.

6 yıldır hapiste olan devrimci tutsak Onur Kara için yazılan mektubun da yer aldığı dergide ayrıca, çeşitli mücadele romanlarını anlatan yazılara yer verildi. Bilim ve teknoloji köşesinde ise “Mars’ta oksijen üretildi, değişim hep var!” başlıklı yazı yer aldı.

Liselilerin Sesi’nin yeni sayısına buradan ulaşabilirsiniz…