‘Meslek Liselilerin Sesi’nden staj cinayeti açıklaması

Ufuk Özcan adlı meslek lisesi öğrencinin Tekirdağ’da staj cinayetine kurban gitmesi ile ilgili açıklama yapan Meslek Liselilerin Sesi, “Meslek liselilerinden çıkan alevi sermaye sahiplerini yakacak” dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 09 Ocak 2016
  • 11:46

Meslek Liselilerin Sesi, Tekirdağ’da staj cinayetine kurban giden Ufuk Özcan ile ilgili açıklama yaptı. Özcan ve diğer meslek liselilerin kurban gittikleri staj cinayetleri hatırlatılan açıklamada “Ufuk ilk değildi, sermaye düzeni yıkılana kadar da son olmayacak!” denildi.

“Meslek liselilerinden çıkan alevi sermaye sahiplerini yakacak” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle:

“Meslek liselerinden çıkan alev sizi de yakar!

Patronlar kasalarını doldururken bizler canımızdan oluyoruz. Alınmayan önlemler nedeniyle sobadan çıkan alevler canımızı alıyor. Staj cinayetlerine bir yenisi daha eklendi.

Hayrabolu Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Ufuk Özcan arkadaşımız, staj yaptığı küçük sanayi sitesinde tarım makineleri satan işyerinde soğuk hava nedeniyle sobayı yakmak istedi. Sobayı tutuşturmak için tiner kullanınca, tinerin parlaması ve elindeki bidona da sıçraması sonucu alev aldı. Ve staj cinayetinde hayatını kaybetti. Ufuk'un katili bizim canlarımız üzerinden saltanatlar kuran sermaye düzenidir. Ufuk ilk değildi, sermaye düzeni yıkılana kadar da son olmayacak.

Daha geçtiğimiz günlerde Gebze'de bulunan GATEM'de geçtiğimiz hafta atölye dersinde bir 'iş kazası' gerçekleşti. Mobilya bölümünde okuyan ve 11. sınıf öğrencisi olan bir arkadaşımızın 4 parmağı kesildi. Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde atölye çalışması sırasında 17 yaşındaki meslek liseli okul atölyesinde giyotin makası kullanırken sağ elinin 3 parmağını makineye kaptırdı. 12 yaşındaki çocukların üzerine tonlarca demirin düşmesi, 14 yaşındakilerin kafasının pres tezgahlarına sıkışması çok yakın tarihlerde yaşadığımız örnekler.

Şimdi sesimiz tek tek çıksa da yarın bu sömürü düzeninin karşısında tek yumruk olduğumuzda meslek liselerinden çıkan alev sermaye sahiplerini yakacaktır. Bugün aldıkları canlar karşısında verdikleri kırıntılar onların olsun gelecek bizimdir!

Meslek liselilerin sesi yükseliyor!

Meslek Liselilerin Sesi
9 Ocak 2016”