Meslek Liselilerin Sesi: İşçi cinayetlerine HAYIR!

Bugün çocuk işçiliğe, iş cinayetlerine hayır demek, Ahmet’in Semih’in hesabını sorabilmek için birlik olmalıyız. Sömürü düzeninin çarklarını parçalamak için birliğe, mücadeleye!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Şubat 2017
  • 08:35

Meslek Liselilerin Sesi Bülteni, eğitim masraflarını karşılamak için çalışmak zorunda kalan ve iş cinayetlerine kurban giden genç-çocuk işçiler hakkında yazılı bir açıklama yayınladı. "Semih'ten Ahmet'e, sömürü düzenin çarkları kan ile işliyor... İşçi cinayetlerine Hayır!" başlığı ile yayınlanan açıklamayı okurlarımıza sunuyoruz

Semih'ten Ahmet'e, sömürü düzenin çarkları kan ile işliyor!

Bizler yaşamı boyunca çalışmaya mecbur bırakılan, aslında yaşamak için çalışmak zorunda kalan milyonlarca işçi-emekçinin çocuklarıyız.

Ailelerimizi pençesinde öğüten sömürü çarkları her adımda bizleri de içine doğru çekiyor. Gittiğimiz okullarda masraflarımızı çıkarabilmek, ailemize yük olmamak ve onlara destek olmak için çalışmak zorunda kalıyoruz.  Fabrikalarda, inşaatlarda en ağır işlerde çalışıyoruz. En ağır koşullarda çalışan bizler zaman zaman “iş kazaları” yaşıyoruz, kimi zaman alınmayan önlemler canımızı alıyor. Bugün yine aramızdan birini, sıra arkadaşımız Ahmet Albayrak’ı iş cinayetinde kaybettik.

Ahmet Albayrak Şanlıurfa’da bir inşaatta çalışan çocuk işçi idi. Dış cephe asansörünün elektrik tellerindeki akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Ahmet Albayrak işçi cinayetlerinde ilk kaybımız değildi. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi arkadaşımız Semih Mert de, çalıştığı otomotiv fabrikasında kaynak makinesinin üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Bugün sömürü dişlileri bir bir arkadaşlarımızı aramızdan alıyor. Yarın bizleri de alacak. Onların katilleri ne kaynak makinesi nede elektrik akımıdır. Onların katili, çocuk yaşta bizleri çalışmak zorunda bırakan sömürü düzenidir. Onların katili milyonlarca işçi-emekçi çocuklarını ucuz iş gücü olarak çalıştıran ve yeri geldiğinde iş cinayetlerinde öldüren bu sömürü düzenidir. Bugün çocuk işçiliğe, iş cinayetlerine hayır demek, Ahmet’in Semih’in hesabını sorabilmek için birlik olmalıyız. Sömürü düzeninin çarklarını parçalamak için birliğe, mücadeleye!

Meslek Liselilerin Sesi

19 Şubat 2017