Paris'te kitlesel Filistin dayanışma eylemi

Siyonist İsrail devletinin Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı Paris'te 11 Mayıs Cumartesi günü kitlesel eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Mayıs 2024
  • 08:00

Siyonist İsrail devletinin Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı Paris'te kitlesel eylem gerçekleştirildi.

Gerçekleşen eylemin fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz...

Urgence Palestine / Acil Filistin Kolektifi’nin çağrısıyla gerçekleşen eylem 11 Mayıs saat 14.00’de kitlenin Republique Meydanı'nda toplanmasının ardından yürüyüşe geçmesiyle başladı. En önde  (CAPJPO-EuroPalestine) Filistin ile İsrail arasında adil ve kalıcı bir barış için ulusal kolektifin ''Soykırımı durdurun!'' şiarlı pankartı yeraldı. Kortejlerde ayrıca Filistin direnişini selamlayan , Filistinliler ve İsraillilerin  bir arada yaşamasını savunan, Fransa'da üniversitelerde lise ve kolejlerde blokaj eylemi gerçekleştiren öğrencilerle dayanışma  pankartları taşındı.

Katılımın büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu eylem boyunca  Gazze'de ateşkes çağrıları yükseltildi. “Hepimiz Gazze'nin çocuklarıyız!”, “Hepimiz Nakba'nın çocuklarıyız!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Katil İsrail işbirlikçi Fransa!”, “Yaşasın Filistin halkının onurlu direnişi!”, “Filistin yaşayacak, Filistin kazanacak!” sloganları coşkuyla atıldı. 50'nin üzerinde politik parti sendika dernek ve kurumların örgütleyici ve destekçisi olduğu eylem boyunca katılımcı kitle Filistin bayrakları ve simgelerini taşıdı.

Yürüyüş boyunca ses aracından yer yer organizatör ve katılımcı kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda siyonist devletin Gazze'nin ardından devam ettiği Rafah'a yönelik imha ve soykırım saldırılarından bilgi ve direnişler aktarıldı. Fransa'da ve dünyanın 4 bir yanında gerçekleşen öğrenci eylemlerinin önemine de değinildiği konuşmalarda öğrenci eylemlerine destek verme çağrıları yapıldı. Hitler faşizmi nasıl tarihin çöplüğüne gömüldüyse dil din renk ve ırk ayrımı yapmaksızın halkların ortak direnişiyle ırkçı faşist siyonist rejiminde tarihin çöplüğüne gömüleceği belirtildi.

Açıklamanın devamında Filistin halkı bağımsızlık mücadelesinde “emperyalizme siyonizme faşizme her türden gericiliğe ve işbirlikçi bölgesel yönetimlere karşı da direnişini sürdüreceğinin” altı çizildi.

BİR-KAR çalışanlarının da destek verdiği eylem Bulvar Magenta Barbes ve Pigale  üzerinden Place Clichy'ye ulaşılmasıyla bitirildi.

Kızıl Bayrak / Paris