Soykırıma karşı işgal, boykot, direniş!

Dünyanın dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışmayı büyüten üniversite gençliğinin ve akademisyenlerin yanındayız.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Mayıs 2024
  • 13:30

Siyonist İsrail’in ABD, İngiltere ve batılı emperyalist güçlerin desteğini alarak Filistin halkına karşı uyguladığı soykırım ve işgal saldırısı 8. ayına yaklaşıyor. Dünyanın bir dizi ülkesinde emekçiler ve gençler Filistin halkıyla eylemli dayanışmayı büyütüyor. Eylemli dayanışmanın en anlamlı örnekleri ise Nisan ortasından bu yana ABD, Kanada, Almanya, Fransa, Yunanistan, İsviçre, Hollanda ve bir dizi başka ülkede bulunan üniversitelerde yaşanıyor.

Başta ABD olmak üzere İsrail destekçisi birçok devlet, 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan bu yana Gazze’de süren soykırıma karşı kitlelerin yükselen sesini kısmak için saldırılar hayata geçirdi. Tüm bu baskı ve saldırılara rağmen ABD’deki Colombia Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı görkemli direniş ABD sınırlarını aştı, farklı ülkelerdeki üniversitelere yayıldı. Filistin halkıyla dayanışma eylemlerine dönük saldırılara karşı güçlü bir yanıt verilmiş oldu.

Dünya çapında gençliğin ve eğitim emekçilerinin soykırım saldırılarının hedefinde olan Filistin halkıyla dayanışma eylemlerini güçlendiren bu çıkışı emperyalistleri ve İsrail işbirlikçilerini fazlasıyla rahatsız etti. Üniversite işgallerine varan bu eylemli dayanışmaya tahammül edemeyen sermaye devletleri azgın polis saldırılarını hayata geçirmeye başladı. Sadece ABD’de 2000 binden fazla öğrenci gözaltına alındı. Birçok ülkede kurulan dayanışma kamplarına dönük polis saldırıları gerçekleştirildi. Ancak, tüm bu saldırılara rağmen Filistin halkıyla dayanışma eylemleri gün geçtikçe büyüyerek sürüyor. Sözde “demokratik” yönetimleri ile övünen ülkelerin demokrat maskesi de dünyanın dört bir yanında süren direnişlerin karşısında düşmüş bulunuyor.

Filistin’e yönelik soykırım saldırılarına, sermaye devletlerinin Siyonist rejimle sürdürdükleri ilişkilere, demokratik haklarının gasp edilmesine karşı direnişi ve enternasyonal dayanışmayı büyüten üniversite gençliğinin ve akademisyenlerin mücadelesinin yanındayız. Herkesi Filistin halkı ile dayanışmayı büyüten üniversitelilerin mücadelesini sahiplenmeye çağırıyoruz.

Emperyalizm ve Siyonizm enternasyonal dayanışma ve mücadeleyle yenilecek! Direnen halklar kazanacak!

Devrimci Gençlik Birliği

16 Mayıs 2024