Gazze’de kitlesel katliam!

Siyonist İsrail ordusu hastaneyi bombaladı…

İşgalci İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana işlediği savaş suçlarına bir yenisini ekledi, barbarlıkta hiçbir sınır tanımayacağını gösterircesine El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombaladı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 18 Ekim 2023
  • 01:15

İşgalci İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana işlediği savaş suçlarına bir yenisini ekledi, barbarlıkta hiçbir sınır tanımayacağını gösterircesine Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombaladı. Siyonist rejim, salı akşamı Gazze’nin ortasında bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’ni savaş uçaklarıyla vurdu. El-Ehli Baptist Hastanesi sadece yaralıların tedavi edildiği bir yer değil, evleri İsrail savaş aygıtı tarafından yıkılan sivillerin sığındığı bir alandı aynı zamanda. 

Kiliseye ait hastanenin güvenli bir yer olduğunu düşünen yüzlerce evsiz aile bu alana sığınmıştı. ABD emperyalizminin doğrudan suç ortaklığı ve batılı emperyalistlerin desteği ile savaş suçları işleyen ırkçı-Siyonist rejim, bu saldırıyı gerçekleştirerek barbar yüzünü birkez daha dünyaya gösterdi. 

Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ancak katliamın vahşetinden ve çok sayıda cesedin parçalanmasından dolayı ölü sayısının henüz tam olarak saptanamadığı belirtildi. 

***

İsrail’in soykırımcı saldırısı ve vahşi katliamı Batı Şeria, Lübnan, Tunus, Irak, Fas, Mısır gibi Arap ülkelerinde protesto edildi. İran’ın başkenti Tahran’da da kitlesel bir gösteri gerçekleştirildi. Beyrut, Bağdat, Tunus gibi başkentlerde yapılan gösterilerde katliam protesto edildi ve İsrail’e destek veren emperyalist ülkelerin büyükelçiliklerinin kapatılması talep edildi. Avrupa ülkelerinde de birçok kentte katliama karşı protesto eylemleri yapıldı. 

Filistin direniş güçleri ve Lübnan Hizbullah’ı vahşi katliama karşı tepki göstererek, Arap halklarının sokaklara çıkıp devletlere/hükümetlere baskı yapmaları için çağrıda bulundular. 

ABD ile İsrail’in savaş suçlarına karşı biriken öfkenin, bu vahşi katliamdan sonra daha da artması ve bunun Arap ülkelerinin başkentlerinde sokaklara yansıması bekleniyor. 

Emperyalist/Siyonist güçlerin savaş suçlarını bu noktaya vardırması, gerici Arap rejimlerinin utanç verici sessizliklerini devam ettirmelerini de zorlaştıracaktır. Nitekim çok sayıda Arap ülkesinin yönetimi, İsrail’in vahşi katliamını protesto ettiğini açıkladı. Bazı ülkelerde ise üç günlük yas ilan edildi. 

Hastane ve çevresinde açık havada yatan sivillerin bu şekilde bombalanması, Siyonist rejimin ve onu destekleyen batılı emperyalistlerin barbarlıkta herhangi bir sınır tanımadıklarını tüm manipülasyon ve dezenformasyon çabalarına rağmen bir kez daha gözler önüne serdi.