Biden, "Bu bir dünya savaşı"

ABD-NATO cephesi bu bahaneyi kullanarak emperyalist saldırganlığa kılıf uydurmaya çalışıyor. Rusya'nın ABD-NATO kuşatmasına tepki olarak asker yığdığını ise gizliyorlar.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Şubat 2022
  • 08:00

ABD emperyalizmi ‘Ukrayna krizi’ bahanesiyle Rusya’ya karşı geliştirdiği savaş çığırtkanlığını sürdürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna‘daki ABD vatandaşlarını ülkeyi derhal terk etmeye çağırarak “savaş kapıda” algısı oluşturmaya çalıştı. NBC‘ye verdiği röportajda Doğu Ukrayna sınırında Rus birliklerinin birikmesine atıfta bulunan Biden, “Burada dünyanın en büyük ordularından biriyle uğraşıyoruz” dedi ve Ukrayna‘daki durumun hızla kontrolden çıkabileceğini iddia etti.

Biden, Rus mevkidaşı Vladimir Putin‘i ABD vatandaşlarına zarar vermeme konusunda tehditkar bir dille ‘uyardı.’ Provokatif bir üslup kullan Biden, “Putin Ukrayna‘yı işgal edecek kadar aptal” ise, “Amerikan vatandaşlarını olumsuz yönde etkileyen hiçbir şey yapmayacak kadar akıllı” olduğunu umduğunu söyledi. Gelişmeleri, bir dünya savaşı olarak tanımlayan emperyalist şef, hiçbir koşulda, bir Rus işgali durumunda da ABD vatandaşlarını kurtarmak için bile ABD birliklerini Ukrayna‘ya göndermeyeceğini de yineledi.

“Bu bir dünya savaşı” iddiasını ortaya atan Biden, “Amerikalılar ve Ruslar birbirlerine ateş etmeye başladığında, kendimizi tamamen farklı bir dünyada buluruz” diyerek olası bir savaşta emperyalist barbarlığın büyük bir yıkım yaratacağını itiraf etti.  

Biden‘ın açıklamaları Washington, Moskova, Kiev ve çeşitli Avrupa başkentleri arasında haftalarca süren diplomasi trafiğinin ardından yeni bir saldırganlığın göstergesi olarak değerlendiriliyor.   

Batılı emperyalistler, Rusya‘nın Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker yığdığını ve Ukrayna’yı işgal edeceğini iddia etmeye devam ediyorlar. ABD-NATO cephesi bu bahaneyi kullanarak emperyalist saldırganlığa kılıf uydurmaya çalışıyor. Rusya’nın ABD-NATO kuşatmasına tepki olarak asker yığdığını ise gizliyorlar. Sahtekarlık yapan ABD-NATO şefleri ve onlarla birlikte savaş çığırtkanlığı yapan medya, kitleleri olası bir emperyalist savaşı kabul edebilecek duruma düşürmek için adeta çırpınıyorlar ve bu uğursuz politika savaş riskinin devam etmesini sağlıyor…