Avrupa DGB’nin yaz kampı başladı

Revolutionärer Jugendbund yaz kampı düzenliyor. Kolektif kampın 2. günü geride kaldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 30 Temmuz 2019
  • 10:28

Revolutionärer Jugendbund/RJ (Avrupa Devrimci Gençlik Birliği) yaz kampı kolektif bir emekle gelecek dönemin mücadelesini örmek için NRW eyaletinde başladı. Büyük çoğunluğu Almanya’nın çeşitli bölgelerinden Türkiyeli göçmen gençler olmak üzere Alman, İspanyol ve İtalyan gençlerin de katıldığı kamp ilk gün tanışma ve kültürel komitelere dağılımla başladı. Tanışma sohbetinde ilk kez kampa katılanların heyecanlı olduğu görülürken, daha önce RJ kış kampı deneyimi olanlar kolektivizme vurgu yaptı.

Yozlaşmaya karşı kendi medyamızı örelim!

İlk günün semineri, Wuppertal bölgesinden gençlerin hazırladığı uyuşturucu merkezli yozlaşma konuluydu. Medyanın rolü üzerinden gerçeklerin manipüle edilmesine vurgu yapılırken, uyuşturucu kullanımının artmasına değinildi. Sunum üç genç tarafından birlikte yapıldı. Sunumun sonunda rap müziğin tarihi anlatıldı. “Rap”in de yozlaştırıcı bir araca dönüştürülebildiği, içeriğinin toplumsal mesajlardan uzaklaştırıldığı vurgulandı. Revulotion Jungebund içinde de rap müzikle ilgilenenler olması üzerinden politik rapin önemine değinildi.

RJ kamp komitesinin planlamasına uygun olarak sabah 08.00’de sporla kamp programı başladı. Ardından kahvaltı yapıldı. 2. günün ilk semineri kadın sorunu üzerineydi. Sunumda genel olarak kadının çifte ezilmişliğinin kökenlerine değinildikten sonra Almanya ve Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayet verileri işlendi. Son yıllardaki kadın direnişlerinden kesitler sunuldu ve kadının fiziksel gücü ve genetik farkları gençler arasında canlı bir tartışmaya yol açtı. Çok sayıda genç söz alarak sorunun kökenine değindi.

Sistemi zorlamadan çözüm olmaz!

Öğlen yemeğinden sonra gençler kültürel çalışma, oyunlar ve yüzme ile zaman geçirdi. Akşam yemeğinden sonraysa Bielefeld yerelinden gençlerin hazırladığı “Ekoloji ve küresel ısınma” semineri vardı. Atmosferde sera etkisinin her geçen gün artmasından, geleceğin enerji ve doğal kaynaklarının tüketilmeye başlandığından ve ülkelerin karbon salınımından bahsedilen sunumda, ilk sıradaki 4 ülkenin tüm ölçümlerin yarısına denk sera gazı ürettiğine vurgu yapıldı. Veganlık üzerine de ekler yapılan seminerde gençler sistemi zorlamadan sorunun çözülemeyeceğini tartıştı. Eylemlerin de sonuçsuz olduğu ancak sistemi aşacak devrimci bir mücadelenin gerekliliği üzerinde duruldu.

Günün her anı baştan sona kolektif bir ruhla yaşandı. Gençler seminerlerin hazırlığından başlayarak yemek hazırlığına, spordan yüzmeye kadar her adımda ortak bir yaşamın gereğiyle davrandılar.

Kızıl Bayrak / Almanya