RJ’nin 3. genel kurulu gerçekleşti

RJ, 3. genel kurulunu 5 Kasım'da Almanya'da gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 08 Kasım 2017
  • 07:36

Revolutionärer Jugendbund (RJ - Avrupa Devrimci Gençlik Birliği), 3. genel kurulunu Almanya’nın Wuppertal kentinde 5 Kasım’da gerçekleştirdi. Genel kurula Wuppertal, Essen, Bochum, Bielefeld, Düsseldorf, Berlin, Köln, Frankfurt, Duisburg, ve Mainz kentlerinden gençler katıldı. Ayrıca Türkiye’den ve İsviçre’den birer temsilci katildi.

Genel kurulun gündemini “Dünyadaki siyasal gelişmeler ve siyasal tablo”, “Fransa örneği üzerinden işçilere, emekçilere, gençlere yönelik saldırılar ve buna karşı direniş”, “RJ’nin son bir yıllık faaliyeti ve örgütlenmesi”, “Türkiye’nin güncel siyasal tablosu, gençlik hareketi ve DGB”, “100. yılında Ekim Devrimi” ve “Ekim Devrimi’nin kazanımları” oluşturdu.

Gündem başlıklarından önce yapılan açılış konuşmasında genel kurulunun Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümünde gerçekleştiğine dikkat çekildi ve yolumuza bugün ışık tuttuğu vurgulandı. Ardından dünyadaki siyasal gelişmeler sunuldu. Suriye, Irak, Ukrayna, Asya-Pasifik ve benzeri yerlerde yaşanan gerilim ve savaşlar ele alındı. Avrupa’da ırkçı-faşist hareketlerin yükselişi ve bunun nedenleri üzerinde duruldu. Sonrasında, İsviçre’den katılan RJ temsilcisi El-Khomri saldırı yasasını ve ardından gerçeklesen kitle gösterilerini anlattı.

RJ’nin eylem ve faaliyetlerinden görüntülerle hazırlanan sinevizyon gösteriminin arkasından RJ’nin faaliyetleri konusunda yapılan sunumda bir yıllın bilançosu özetlendi. RJ’nin yürüttüğü faaliyetlerden ve katıldığı eylemlerden örnekler aktarıldı ve yeni döneme dair çıkarılan dersler özetlendi. Konuşmada bu yıl devletin Almanya’nın en önemli devrimci eylemi olan LLL (Luxemburg, Liebknecht, Lenin) yürüyüşünün içini boşaltma ve kısıtlama girişimleri konusunda bilgilendirme yapıldı ve önümüzdeki eylemin ayrıca daha güçlü bir şekilde sahiplenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca RJ’nin aralık ayında gerçekleşecek 4. gençlik kampına çağrı ve bilgilendirme yapıldı.

Ardından DGB Türkiye temsilcisi RJ’nin genel kurulunu selamladı. Türkiye’nin jeopolitik önemine değinen temsilci oradaki sosyal siyasal durumu anlattı. Özellikle OHAL’den sonraki baskı ve devlet terörü ve buna karşı yürütülen mücadele konusu üzerinde durdu.

Açık mikrofonda RJ’nin gelecek faaliyetleri üzerine tartışmalar yürütüldü. Faaliyetlerde kullanılması gereken devrimci sloganlar ve şiarlar üzerinde duruldu. Ayrıca Almanya’daki AfD’nin oy kazanımı ve yükselen faşizme karşı nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiğine dair tartışmalar gerçekleştirildi.

Bir aradan sonra 1905’den 1917 Ekim Devrimi’ne kadarki süreç sunuldu. Son olarak Ekim Devrimi’nin başta kadın ve ulusal sorun olmak üzere işçi ve emekçilerle halklara sağladığı kazanımlar vurgulandı.

Genel kurul müzik dinletisi ile sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Almanya