RJ, işçileri ve gençliği ‘Engels yürüyüşü’ne çağırıyor

Avrupa DGB, Wuppertal’de gerçekleştirilecek ‘Engels yürüyüşü’ için hazırlıklarını ve çağrılarını yoğunlaştırdı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 29 Temmuz 2018
  • 07:09

Dünya işçilerinin büyük öğretmenlerinden Friedrich Engels için yapılacak olan yürüyüşe sadece bir hafta kaldı. Revolutionärer Jugendbund (Avrupa DGB) bu anlamlı eylem için çalışmalarını hızlandırdı. Engels yürüyüşü bilindiği üzere, doğduğu yer olan Wuppertal-Barmen’de gerçekleştiriliyor. Doğal olarak hazırlık çalışmaları esas olarak bu kentte yoğunlaştırılmış bulunuyor.

28 Temmuz Cumartesi günü Wuppertal’de bir kez daha stand çalışması yapıldı. Stand kentin en kalabalık yeri olan City Arkaden’in önünde açıldı. Standa yine yoğun bir ilgi vardı. Kurulu çadırın arka cephesine asılan, Yeni Polis Yasası ile ilgili pankart oldukça dikkat çekiciydi. Yaşlı-genç çok sayıda insan standa uğradı. Başta Engels yürüyüşüne çağrı ve polis yasası ile ilgili el ilanı olmak üzere masaya serili materyalleri aldılar, sorular sordular, desteklerini bildirdiler.

Bu arada megafonla sözlü ajitasyon eşliğinde dağıtım yapan gençlerle de sıkça diyaloglara girildi. Tek tek ve bazen de guruplar halinde tartışmalar yapıldı. Çalışma sırasında, politik kesimlerin Engels yürüyüşüne, genelde ise daha çok polis yasasına ilgili oldukları gözlendi. Haliyle en çok bu yasa ile ilgili materyale rağbet vardı.

Bugünkü standa BİR-KAR çevresinden çok sayıda emekçinin ziyarette bulunması dikkate değerdi. Bazıları söz konusu materyalleri alıp dağıtıma katkı da sundular.

4 Ağustos’ta gerçekleştirilecek yürüyüş için çalışmalar son güne dek sürdürülecek.

Tatil rehavetinin tüm politik çevreleri sardığı, başka bir çalışmaya hemen hemen rastlanmadığı bir dönemde, F. Engels anması gibi son derece ideolojik ve yoğun politik niteliğe sahip bir konuda RJ’nin büyük bir heyecan ve militanlıkla geceli gündüzlü koşuşturması son derece dikkate değerdir ve her kesimden ilerici ve devrimcilerin ilgisini çekiyor.

Öte yandan, iki yıldan beridir bu yürüyüşün belli bir kararlılık ve ısrarla gerçekleştiriliyor olması ve artık geleneksel hale getirilmesi RJ’ye yönelik sempatiyi büyütüyor, saygınlığını pekiştiriyor.

Kızıl Bayrak / Wuppertal