RJ: Dortmund’da ırkçılara adım attırmayacağız!

Revolutionärer Jugendbund (RJ-Avrupa Devrimci Gençlik Birliği), 14 Nisan günü Avrupa çapındaki ırkçı partilerin Almanya’nın Dortmund kentinde yapacağı yürüyüşü engellemeye çağıran faaliyet yürüterek, “Irkçılık ve faşizm emperyalizmin ürünüdür” dedi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 26 Mart 2018
  • 09:10

Bielefeld

Avrupa’da bir taraftan sosyal demokrat partiler büyük oranda oy kaybı yaşarken, diğer taraftan ırkçı partiler parlamentoda git gide güç kazanıyor. Sosyal demokrat partilerin oy kaybının en önemli nedenlerinden bir tanesi sosyal yıkım saldırılarının mimarları olmalarıdır. Irkçı partiler ise büyüyen yoksulluğun nedenini mülteci akını olarak kitlelere propaganda ediyorlar.

Irkçı partiler, güçlenmelerinin bir göstergesi olarak 14 Nisan’da tüm Avrupa çapında Almanya’nın Dortmund kentinde bir araya gelerek “Avrupa uyan” şiarı ile bir yürüyüş gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Nazilerin kalesi olarak bilinen Dortmund kentinde bu seneye kadar düzenli bir biçimde Almanya çapında yapılan eylem 14 Nisan’da Avrupa çapında bir gövde gösterisine dönüştürülmek isteniyor.

Birçok kitle örgütü ile Dortmund’da yapılması planlanan yürüyüşün engellenmesi hedefleniyor. Bu bağlamda Revolutionärer Jugendbund (Avrupa Devrimci Gençlik Birliği) “14 Nisan’da Dortmund’da ırkçılara adım attırmayacağız” şiarı ile çok yönlü bir faaliyet yürütüyor.

Bielefeld kentinde gerçeklesen “Efrîn’i savun - Alman savaş ortaklığına karşı” yürüyüşüne RJ “Irkçılık ve faşizm emperyalizmin ürünüdür” pankartı ile katıldı ve eylem boyunca Nazi yürüyüşünü bloke etme çağrısı yapan bildiriler dağıttı.

Yürüyüşün ardından kent merkezinde RJ önceden planladığı bildiri dağıtımını gerçekleştirdi. Faaliyet boyunca kamuoyunda da teşhir olan faşist ırkçı grupların devlet ile olan bağları üzerine ajitatif konuşmalar yapıldı. Özellikle gençlerin yoğun ilgisi göze çarptı. Bazı gençler RJ’den kendi çevrelerinde dağıtmak için bildiriler talep ettiler.

Bildiri dağıtımının ardından faaliyet öğrenci yurtlarındaki posta kutularına bildiri atılması ile sonlandırıldı.

Wuppertal

Wuppertal kent merkezinde stant açılarak bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Stantta “14 Nisan’da Dortmund’da ırkçılara adim attırtmayacağız“ başlıklı bildiri, RJ’nin “eğitim sistemi” üzerinde çıkardığı özel sayı ve  aylık olarak çıkarttığı “Resistance” broşürü dağıtıldı.

Bir tarafta gençlerin ırkçılık konusunda ilgisi ve duyarlılığı göze çarparken, diğer tarafta da RJ’lilere yönelik ırkçı saldırılar dikkat çekti. Stand faaliyeti esnasında “Ülkenize geri dönün” gibi saldırılara RJ ajitatif konuşmalarla ve “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları ile yanıt verdi. Çevredeki işçi ve emekçilerde RJ’lilerle dayanışmada bulundu.

Sohbetlerde Alman devletinin ırkçı gruplarla işbirliği teşhir edildi.

Revolutionärer Jugendbund