RJ’den Dortmund’da Steinmeier'e protesto

Revolutionärer Jugendbund-RJ, işçi ve emekçi düşmanı Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Dortmund’da konuşmacı olduğu okulun önünde protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Nisan 2018
  • 06:25

Avrupa DGB (Revolutionärer Jugendbund-RJ), Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i dün (20 Nisan) Dortmund'da davetli olduğu okulun önünde protesto etti.

Söz konusu okul Steinmeier'i öğrencilere Almanya'daki mesleki eğitim hakkında konuşma yapması için çağırmıştı.

Steinmeier üzerinde pozitif bir izlenim bırakmak için okul öğrencileri haftalar öncesinden bugüne hazırlanmıştı. Örneğin, sadece özel olarak seçilmiş öğrenciler toplantıya çağrılmıştı. Steinmeier'e soracakları sorular da önceden belirlenmişti. Ve dahası, toplantıya katılmaları sağlanan öğrencilere ortak kıyafet giydirilmişti.

Haliyle bizim protesto eylemimiz onları rahatsız etti, Bir anda ortamı gerdi. Tahmin edileceği gibi polis hiç zaman kaybetmedi. Anında bize doğru yöneldi. Geri adım atmadık ve demokratik hakkimizi kullanıp spontane yürüyüş yapacağımızı bildirdik. Bir yandan da bildiriler dağıttık ve sloganlar attık. Konuşmalarımızla  ve sloganlarımızla Alman sermaye devletinin büyük ölçüde Steinmeier sayesinde gerçeklesen silah satışlarını, göçmenlere dönük sınırdışı etme politika ve uygulamalarını, saldırı ve savaş politikalarını ve eğitim sistemindeki eşitsizliği teshir ettik.

Propaganda ve ajitasyon çalışmamızda yoğunlaştığımız bir diğer sorun da Almanya'daki sosyal yıkım saldırıları oldu. Yıllardır işçilerin, emekçilerin, göçmenlerin, emeklilerin canını yakan Kötü ünlü Agenda 2010 ve Hartz- 4 yasaları, o dönem SPD yöneticisi olan Steinmeier zamanında çıkartılmıştı. Steinmeier de bu işçi ve emekçilerin yaşamında yıkıma neden olan saldırı yasalarının hazırlayıcı ekibinin içindeydi. Kısacası, Steinmeier 2005'ten beri Almanya'da yoksulların daha da yoksullaşmasına ve zenginlerin daha da zenginleşmesine yol açanlardan birisidir. Bu yasaların taşeron işçiliğin, düşük ücret politikalarının ve mezarda emekliliğin de yolunu düzlemiştir.

Belirtilmesi gereken bir husus da şudur; Steinmeier'in ziyaret ettiği okul Dortmund’un en yoksul semtindedir. Öğrencilerinin yüzde doksanını göçmen ailelerin çocukları oluşturuyor. Öte yandan okulun bulunduğu bu semt işsizliğin de en yüksek olduğu semttir. Steinmeir'i bu okula çağıranlar adeta bu semtin yoksulları ile alay etmiş oldular. Biz de RJ olarak bu densizliği teşhir ettik.

Belirtmek gerekir ki, protesto eylemimiz hem semt emekçileri hem de yoksul aile çocuğu öğrenciler nezdinde büyük bir ilgi topladı. Bu ilgiden yararlanarak pek çok semt emekçisi ve genci ile sohbetler yaptık. Bu arada, toplantı hakkında haber yapmaya gelen iki gazete muhabiri de yanımıza gelip, bizimle konuştu. Protesto eylemimizin her bakımdan hedefine ulaştığını söyleyebiliriz.

Revolutionärer Jugendbund / Almanya