Uğur Konfeksiyon sendikal tazminata mahkum edildi!

DEV TEKSTİL üyesi işçiler, haklarına sahip çıkarak Uğur Konfeksiyon yönetiminin sendika düşmanlığını mahkeme kararlarıyla da tescillediler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Temmuz 2019
  • 17:00

2016 Ekim ayında sendikal faaliyetten kaynaklı Uğur Konfeksiyon patronu üyelerimizi işten çıkartarak sendikaya olan düşmanlığını göstermişti. Sendika düşmanlığını ise, “Daralmaya-küçülmeye gidiyoruz” diyerek gizlemeye çalışmıştı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) olarak bu söylemin bir bahane olduğunu, üyelerimizin sendikal faaliyetten kaynaklı atıldığını fabrika önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasıyla belirttik. Uğur Konfeksiyon patronunu ve yönetimini her defasında uyardık. Ama sendikaya olan düşmanlıklarından vazgeçmediler.

Uğur Konfeksiyon’a açtığımız davalar bir kez daha (istinaf) sonuçlandı:

Uğur Konfeksiyon’un sendikaya olan düşmanlığı mahkeme kararlarıyla bir kez daha tescillendi. Sendikamızın açmış olduğu dava sonucu Uğur Konfeksiyon, sendikal tazminata mahkûm edildi. Mahkeme tarafından üyelerimize 12 brüt + 4 net maaş ödenmesine karar verildi.

*

Mahkeme Kararı’ndan bir bölüm;

HÜKÜM:

1-Davalının istinaf başvurusunun 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu 353/1-b-1 maddesi gereğince ESASTAN REDDİNE,

2-Davacının istinaf başvurusunun kabulü ile BAKIRKÖY 14. İŞ MAHKEMESİ'nin 18/04/2018 tarihli 2016/605 Esas-2018/201 Karar sayılı kararının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu 353/1-b-2 maddesi gereğince KALDIRILMASINA,

3-Davanın KABÜLÜNE

İşverence yapılan Feshin GEÇERSİZLİĞİNE ve davacının İŞE İADESİNE,

Davacının başvurusu, işverenin işe başlatması veya başlatmaması şartına bağlı olmaksızın tazminat miktarının sendikal fesih nedeni dikkate alınarak takdiren davacının 1 yıllık brüt ücreti tutarında belirlenmesine;

Davacının işe iade için işverene süresi içinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar en çok 4 aya kadar net ücret ve diğer hakların davalıdan tahsilinin gerektiğine; karar verilmiştir.

*

Uğur Konfeksiyon işçilerine çağrımızdır!

Üye arkadaşlarımız haklarına sahip çıkarak Uğur Konfeksiyon yönetiminin sendika düşmanlığını mahkeme kararlarıyla da tescillediler.

Uğur Konfeksiyon yönetiminin ağır ve kuralsız çalışma koşullarını kabul etmemelisiniz!

Uğur Konfeksiyon’un makinelerinin bir parçası değilsiniz!

Düşük ücretlerle çalışmak ve sağlıksız yemekler yemek zorunda değilsiniz!

Yaşadığınız tüm sorunlara karşı birlikte hareket etmelisiniz!

Her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa karşı sizleri, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’na (DEV TEKSTİL) üye olmaya, gücünüzü birleştirmeye davet ediyoruz. Birleşirsek var olur, birleşmezsek yok oluruz. Bizler emeğimize ve alınterimize ancak mücadele ederek sahip çıkabiliriz.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası
25 Temmuz 2019