DEV TEKSTİL Uğur Konfeksiyon önündeydi

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), Uğur Konfeksiyon önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla işten atma saldırısını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Mart 2018
  • 17:34

Sendikal faaliyeti engellemek için işten atma saldırısını devreye sokan fabrika yönetimi, yalanlarla gerçekleri çarpıtmaya çalışıyor. İşten atılan DEV TEKSTİL üyesi işçi, bir haftadır sendikasıyla birlikte Uğur Konfeksiyon önüne giderek işten atma saldırısına karşı mücadele yürütüyordu. Her gün farklı bildiri hazırlayarak işçilere dağıtan sendikalı işçiler, fabrika yönetiminin yalanlarına ve saldırılarına karşı işçileri örgütlenmeye çağırdılar.

Bugün tekrar fabrika önüne giden işten atılan işçi ve DEV TEKSTİL fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Vardiya değişiminde gerçekleştirilen basın açıklamasında fabrikadan çıkan ve işbaşı yapmak için gelen işçilere seslenildi. İlk olarak DEV TKSTİL adına konuşma yapıldı. Konuşmada fabrika yönetiminin işçilere uyguladığı baskı, sendikal faaliyete dönük saldırılar teşhir edildi ve örgütlenme çağrısı yapıldı. Daha önce, DEV TEKSTİL üyesi oldukları için atılan işçilerin mahkemeyi kazandığı ve fabrika yönetiminin işçilere 16 maaş tazminat ödemeye mahkum edildiği vurgulandı.

DEV TEKSTİL adına yapılan konuşmanın ardından mahkemeyi kazanan sendika üyesi işçi fabrikadaki işçilere seslendi. Konuşmasında fabrika yönetiminin, atılan işçilerin “terörist, IŞİD'ci olduğu” yönünde yaptığı kara propagandaya değindi. Konuşmasının devamında “Mahkeme kararı da göstermiştir ki asıl teröristler işçinin emeğini çalanlardır” dedi. İçerdeki arkadaşlarını geleceklerine sahip çıkmaya ve DEV TEKSTİL'e üye olmaya davet etti.

Son konuşmayı, geçtiğimiz hafta işten atılan ve bir haftadır fabrika önünde mücadele eden Okan Karaçam yaptı. Karaçam konuşmasında sendika üyesi ve yöneticisi olduğu için işten atıldığını vurguladı. Fabrika yönetiminin, “Kendi isteğiyle çıktı” vb. yalanlarını teşhir etti. Fabrika yönetiminin işten atma gerekçesi olarak “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlar” bahanesini ileri sürdüğünü ifade eden Karaçam, asıl ahlaksızların işçilere küfür, hakaret eden, baskı uygulayan fabrika yönetimi olduğunu vurguladı. Konuşmanın devamında, bütün işçiler insan onuruna yakışır çalışma ve yaşam koşulları için DEV TEKSTİL'e üye olmaya çağrıldı.

14.30’da fabrika önünde ozalit açılarak başlayan basın açıklaması vardiya değişiminin tamamlanmasının ardından 15.00’te sonlandırıldı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası