İşçi düşmanı Uğur Konfeksiyon protesto edildi

Uğur Konfeksiyon yönetiminin sendikaya tahammülsüzlüğü ve DEV TEKSTİL'de örgütlenen işçilere yönelik işten atma saldırısı protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Ekim 2016
  • 16:07

Sendikaya üye oldukları için işten atılan DEV TEKSTİL üyesi Uğur Konfeksiyon işçileri bugün fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İşten atılan işçiler, sendikaları DEV TEKSTİL ve eyleme desteğe gelenlerle birlikte “Uğur Konfeksiyon sendikal haklara saldırmıştır! İşten atılanlar geri alınsın! – DEV TEKSTİL” ozaliti açarak fabrikanın bulunduğu sokağın başından fabrika önüne sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdiler. Sabah vardiyasının işten çıkış, 15.00-23.00 vardiyasının işe giriş saatinde fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında önce DEV TEKSTİL adına işçilere seslenildi. Konuşmada Uğur Konfeksiyon patronunun işçi düşmanı tavrı teşhir edildi. İşten atılan işçilerin sendikalaştıkları için işten atıldıkları, DEV TEKSTİL’in işten atılan işçiler işe geri dönene kadar mücadele edeceği ifade edildi. Tüm Uğur Konfeksiyon işçilerine DEV TEKSTİL’de örgütlenme çağrısı yapıldı.

DEV TEKSTİL adına yapılan konuşmanın ardından işten atılan işçiler adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında anayasal hakkını kullanıp sendikalı oldukları için işten atıldıklarını ifade eden işçiler fabrika yönetiminin “daralma” yalanına başvurduğunu ifade ettiler. Fabrikanın daralmaya gidecek olsa yasal olarak ilk başta en son işe başlayan işçileri işten çıkartması gerektiğini ifade eden işçiler basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdılar:

Bizler, ağır çalışma koşulları altında, düşük ücretlerle Uğur Konfeksiyon’da yıllarca çalıştık. Hiçbir iyileştirme talebimiz Uğur Konfeksiyon yönetimi tarafından karşılanmadı. İnsanca çalışma ve yaşam koşullarını ancak birlikte mücadele ederek kazanacağımızı biliyoruz. Bunun için birliğimizin bir adımı olarak sendikalaşmayı seçtik. Tercihimizden dolayı karşı karşıya kaldığımız işten atma saldırısını kabul etmiyoruz. Uğur Konfeksiyon yönetimi hayata geçirdiği saldırıdan geri adım atana kadar fiili ve hukuki olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Keyfi olarak işten atma saldırısını kabul etmiyoruz. Bütün işçi ve emekçileri Uğur Konfeksiyon’un sendikal örgütlülüğe dönük hayata geçirdiği saldırıya karşı bizimle birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Basın açıklaması boyunca servise binen pek çok işçinin eylemi desteklediği görüldü. Ayrıca çevre fabrikalardan da işçiler alkışlarla eylemi desteklediler. Basın açıklaması tüm servislerin fabrikadan çıkmasının ardından sokak başına kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından sonlandırıldı.

Basın açıklaması boyunca sık sık “Atılan işçiler geri alınsın!”, “İşçi düşmanı Uğur Konfeksiyon!”, “İşçilerin birliği patronları yenecek!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Yaşasın sendika! Yaşasın DEV TEKSTİL!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasına İstanbul Üniversitesi direnişçisi Buse Bayram, İşçilerin Birliği Derneği, Devrimci Gençlik Birliği, İkitelli Dayanışması, İşçi Konseyi Girişimi bileşenlerinden işçiler de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece