Uğur Konfeksiyon'da işten atma protestosu

DEV TEKSTİL üyelerinin işten atma saldırısıyla karşılaştığı Uğur Konfeksiyon önünde basın açıklaması yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Mart 2018
  • 12:15

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) yöneticisi Okan Karaçam'ın işten atılması Uğur Konfeksiyon önünde yapılan eylemle protesto edildi.

Uğur Konfeksiyon'un içinde yer aldığı İkitelli Aykosan girişinde buluşan DEV TEKSTİL üye ve yöneticileri "İşçi düşmanı Uğur Konfeksiyon hesap verecek!" ozalitini açarak sloganlarla fabrikanın önüne yürüdü.

Öğle paydosunda gerçekleştirilen eylemi işçiler de fabrika bahçesinden izlerken, fabrika yönetimi bahçe kapılarını kapattırdı.

DEV TEKSTİL adına yapılan basın açıklaması, Uğur Konfeksiyon patronunun defalarca sendikal örgütlenmeye saldırdığı hatırlatılarak başladı. Baskı ve işten atma saldırılarına karşı DEV TEKSTİL'in mücadeleyi her alanda sürdürdüğü söylenerek, daha önce işten atılan 2 üyelerinin işe iade davasının yanı sıra 'sendikal faaliyetin engellenmesi' nedeniyle 16 maaş tazminat kazandıkları belirtildi. Ancak mahkemenin ertesi günü de Uğur Konfeksiyon patronunun Okan Karaçam'ı işten attığı söylendi.

Kendisine yönelik gayri ahlaki saldırılara karşı tok bir tutum alan Karaçam'ın yasalara ve ahlaka uygun olmayan bir şekilde işten atıldığı ifade edilen açıklamada, “Karşınızda size biat etmek zorunda olan işçiler yok. DEV TEKSTİL ve üyeleri her türlü yasadışı uygulamaya, insan onuruna karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır. Ahlaksızca yöntemlerle ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerle üyelerimizi korkutacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Yasalara aykırı uygulamalarınızı, küfür ve hakaretlerinizi sonlandırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Basın açıklamasının ardından ise Okan Karaçam fabrikadaki işçilere seslendi. Baskı ve saldırılara teşhir eden Karaçam, kendisinin de DEV TEKSTİL üye ve yöneticisi olduğu için tamamen hukuksuz ve gayri ahlaki bir şekilde işten atıldığını belirtti. İşten atılma gerekçesi olarak “gayri ahlaki davranmak” vb. yasa maddelerini kullanan fabrika yöneticilerinin kendilerinin gayri ahlaki davrandığını ifade etti. Örgütlenme çalışmalarının ve mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

“Baskılar bizi yıldıramaz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Sendika hakkımız engellenemez!” sloganlarının atıldığı eylem, Uğur Konfeksiyon işçileri DEV TEKSTİL'de örgütlenmeye ve mücadeleye çağrılarak sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul