Sinbo’da direniş 36. gününde

Kod-29 ile işten çıkarılmasına karşı direnişinin 36. gününde olan TOMİS üyesi Dilbent Türker'i İstanbul Üniversiteler Dayanışması ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Mart 2021
  • 19:14

TOMİS üyesi Dilbent Türker, Kod-29 ile işten çıkarılmasına karşı direnişinin 36. günündeydi.

Bugün İstanbul Üniversiteler Dayanışması, direnişe ziyaret gerçekleştirdi. Kar kış demeden direnişine devam eden Türker’i selamlayan üniversite öğrencileri şu mesajı paylaştı:

“‘Bundan sonrası hepimizde’ diyerek çıktık yola… İlk duraklarımızdan birini elbette işçi direnişleri oluşturdu. İktidar bugün işçi ve emekçilere yönelik saldırıları hayata geçirirken, diğer yandan biz gençliğe de birçok saldırıda bulundu. Bizler de sizler gibi gasp edilen haklarımız ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Direnişiniz yolumuza ışık tutuyor. Birlikte direne direne kazanacağız! Bundan sonrası hepimizde!”

“Haklarımızı ancak TOMİS Sinbo’da oldukça koruyabiliriz!”

Öte yandan TOMİS, Sinbo fabrikasında verdikleri mücadelenin sonucunda işçilerin elde ettiği kazanımlara dair bir mesaj paylaştı. TOMİS üyesi bir Sinbo işçisinin kaleminden yapılan açıklama şöyle:

“Sendikamız TOMİS Sinbo’da sendikal faaliyet yürütmeye başladığı günden itibaren dişe diş mücadele ile önemli kazanımlar elde ettik. TOMİS’ten önce Sinbo yönetimi bizlerin en temel haklarını dahi vermiyordu.

İşçilerin nasıl yaşayacağı umurlarında değildi. Ücretler aylarca geciktiriliyor ve işçiler borçla yaşamaya mahkûm ediliyordu. Yılları bulan mücadelemiz, iş bırakma eylemlerimiz ve ücretsiz izin ve Kod-29’a karşı fabrika önü direnişimiz sayesinde ücretler artık zamanında yatırılıyor.

Pek çok haktan mahrum bırakılan taşeron işçileri kadroya alındı ve taşeron kaldırıldı.

Sendikamızın müdahalesinden sonra yıllardır gasp edilen gece mesai farkı ücretleri 2018’den 2020’ye kadar geriye dönük olarak alındı.

Fabrika önü direnişimiz ve içerideki mücadelemiz sayesinde Sinbo’da düzenli olarak erzak kartları verilmeye başlandı.

En doğal hakkımız olan maaş bordroları bizlere verilmiyordu, ilk kez aynı ayın bordrosunu almaya başladık.

31 günlük fabrika önü direnişimiz sayesinde ücretsiz izin uygulamasını Sinbo’da kaldırdık.

Şimdi daha da iyi örgütlenme, Kod-29'u kaldırma ve saflarımızı sıklaştırma zamanı!

İşçi ve sendika düşmanlığına karşı mücadele etmenin tek yolu birleşmek ve TOMİS’li olmaktır!”

Kızıl Bayrak / İstanbul