Direnişçi işçilerden 8 Mart çağrısı

Sinbo ve SML Etiket direnişçilerinden 8 mart çağrısı: Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü!

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Mart 2021
  • 14:45

TOMİS üyesi Sinbo işçileri ve DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde direniş alanında gerçekleştirecekleri etkinliğe çağrı yaptı. Direnişçi işçilerin 8 Mart çağrısı şu şekilde:

“Patronlar salgını fırsata çevirdi. Sömürü arttı, çalışma koşulları daha da ağırlaştı. Çifte sömürü kıskacı altında 2 kat daha fazla ezilen kadın işçilere ise kölelik dayatıldı. İlk işten atılan kadın işçiler oldu. Baskıya ve mobbinge uğradık. Kadın işçiler cinsel tacizle ve şiddetle daha çok ezilen oldu. Kısa çalışma ve ücretsiz izin saldırısı en çok kadın işçileri vurdu. Emeğimiz azgınca sömürüldü. Esnek biçimlerde kuralsızca çalıştırıldık. Bu dönem her türlü hakkımız elimizden alındı. Kreş hakkımız yok edildi. Telefi çalışma 2 aydan 4 aya çıkarıldı. Sesimizi kısmaya mücadelemizi susturmaya çalıştılar. Kölece çalışma koşullarına, taşeronlaşmaya ve işçi düşmanlığına karşı birleştik, örgütlendik. Sendikalaştık.

İnsanca bir yaşam ve çalışma koşulları için sömürü varsa direnişte var dedik. Bizler TOMİS'te örgütlü Sinbo ve DEV TEKSTİL'de örgütlü SML Etiket işçisi kadınlar olarak sendika düşmanlığı yapan patronlarımız tarafından keyfi bir şekilde işten atıldık. Bu saldırıya karşı haftalardır ekmeğimiz ve onurumuz için direniyoruz. Kölece çalışma varsa, baskı varsa direnen işçi kadınlarda var. Kurduğumuz direniş çadırımızla New Yorktaki dokuma işçisi kadınlardan devraldığımız direniş ruhunu şimdi 8 Mart’a taşıyoruz.

Gelin yaktığımız direniş ateşini hep birlikte büyütelim. Güvenceli ve Sendikalı çalışma hakkını kazanmak için fabrika komitelerinde birleşelim, mücadeleyi yükseltelim!

Haklarımızı ve geleceğimizi korumak için mücadele eden direnişçi kadın işçiler olarak siz sınıf kardeşlerimizi düzenleyeceğimiz 8 Mart etkinliğine çağırıyoruz.

8 Mart Pazartesi saat:15.00

Sinbo Direniş Çadırı(Cihangir mh. Güvercin cd. No:4 Haramidere Mevkii)”