Sinbo direnişinde 33. gün

Sinbo’da Kod-29 ile işten çıkarılan TOMİS üyesi Dilbent Türker, bugün direnişinin 33. günündeydi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Şubat 2021
  • 19:08

Sinbo’da ücretsiz izin saldırısını püskürtüp işine döndükten sonra Kod-29 ile işten çıkarılan Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker fabrika önünde direnişine devam ediyor.

Kod-29’un kaldırılması talebiyle direnişini sürdüren TOMİS üyesi Dilbent Türker bugün direnişinin 33. günündeydi. Bakırköy Adliyesi’nde ücretsiz izne karşı açtıkları davaya dair “Ücretsiz izni fiilen püskürtmüştük, hukuken de kazanacağız.” diyen Türker, bugün adliyedeki işlemlerin sonrasında SML Etiket direnişini ziyaret etti. Ardından Sinbo fabrikası önüne geçen TOMİS üyesini bugün Yeni Demokrat Kadın ve Yeni Demokrasi ziyaret etti.

Sinbo önünde iş çıkışında açıklama yapılarak işçilere seslenen Türker, hak gasplarına ve Sinbo yönetiminin saldırılarına karşı işçileri TOMİS’te örgütlenmeye çağırdı.

“Kötü çalışma koşullarını değiştirmek bizlerin ellerinde”

Sinbo yönetiminin ve uşaklarının saldırılarını, baskı ve mobbinglerini sürdürdüğünü belirten Türker şu vurguyu yaptı:

“Fabrikadaki kötü koşulları, baskıları, mobbingi ve sefalet ücretlerini, birlikte mücadele ederek, yan yana gelerek, TOMİS’te örgütlenerek değiştirebiliriz. Yıllarca hak etmediğiniz koşullarda, hak etmediğiniz ücretle, sendikasız, baskı ve mobbing altında çalıştırıldınız. Burada üreten, buradaki zenginliği yaratan sizlersiniz, bu koşulları değiştirmek kendi ellerinizde. Bu koşulları değiştirmek, sendikalı olmak sizlerin en doğal hakkınız.”

“Haklarınızı sendikalı olarak koruyabilirsiniz”

Gece mesai ücretlerini kazandıklarını hatırlatan TOMİS üyesi Türker, bu hakkı yeniden kaybetmemek için işçilerin birlik olması gerektiğini vurguladı. Baskı ve mobbingle, tutanaklar tutarak işçiler üzerinde baskı kurulduğuna değinen Türker şunları ifade etti:

“Anayasal hakkınız olan sendikalı olma hakkınızı kullanmadığınız takdirde, daha fazla baskıyla, mobbingle karşılaşacak, işten atma tehditlerine ve kötü koşullara mahkum edileceksiniz. Haklarınızı ancak sendikalı olarak koruyabilirsiniz. Sizleri bir kez daha TOMİS sendikamızda üye olmaya davet ediyorum.”

Fabrikadaki kötü koşullardan ve baskılardan işten ayrılarak kurtulmanın çözüm olmadığını belirten Türker, ahlaksızca iftiralarla, tazminat hakkı gasp edilerek Kod-29’dan işten çıkarılmasına karşı onurlu direnişini “133 gün de olsa 233 de olsa, TOMİS Sinbo’ya girene ve işçiler haklarını alana dek sürdüreceğini” vurguladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul