Sinbo’da direniş 26. gününde

Sinbo’da işten çıkarılan TOMİS üyesi işçi Dilbent Türker, Kod 29’un kaldırılması talebiyle direnişine devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Şubat 2021
  • 17:37

Sinbo’da ücretsiz izin saldırısını püskürtüp işe başladıktan sonra işten çıkarılan TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker Kod 29’un kaldırılması talebiyle yeniden kurduğu çadırda direnmeye devam ediyor.

Metal İşçileri Birliği’nin ziyarete gittiği direnişte cuma çıkışında Sinbo işçilerine sesleniş gerçekleştirildi ve şunlar ifade edildi:

“Emek, onur gelecek mücadelemizin 26. günündeyiz. 26 gündür biz burada haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı, yasadışı uygulamalara karşı, sömürüye karşı mücadele ediyoruz. Bu mücadele haklı bir mücadele olduğu gibi sizin de emeğinizin karşılığını alma mücadelesidir. Unutmayınız ki direnen işçiler, TOMİS sendikası burada mücadele verdiği ilk günden itibaren birtakım düzeltmeler yaşandı. Yarın sendikamız buradan giderse, size verilenin on katıyla geri alacaklar. Onun için sendikamıza, TOMİS’e mücadelemize sahip çıkmalısınız. Arkadaşlar, sizlerin önünde bizlere ahlaksızca, onursuzca, insanlık dışı saldırı gerçekleştirdi ki, yalan beyanlar hazırladılar. Dilbent arkadaşımızın neden atıldığını biliyorsunuz. Bir kuklanın, yönetimle sergilediği bir oyun yüzünden. Sonra ne oldu, Dilbent arkadaşımız şikâyet dilekçesi içeri verdi. Sömürünün başat ismi olan tarafından o belge yok edildi. Bunların adalet, hukuk, insani değerler, eşitlik algısı bu kadar.”

Seslenişin devamında ise işçilerin kendi güçlerine güvenmesi gerektiği vurgulanırken, şunlar söylendi:

“Birleşelim, TOMİS buraya geldikten sonra neler elde ettiniz? Toplu mesai ücretlerinizi aldınız, çalışma koşullarınız belli ölçüde düzenlendi. Yarın TOMİS buradan giderse, size verdiklerini geri alacaklar, daha fazla baskı uygulayacaklar.”

İşçiler TOMİS sendikasına üye olmaya, 26 gündür sürdürülen direnişi sahiplenmeye çağrıldı. SML Etiket direnişçilerinin de geldiği direniş alanına Devrimci Liseliler Birliği ve Kaldıraç ziyarette bulundu.

Kızıl Bayrak / İstanbul