Sinbo direnişi 30. gününde

Kod 29’un kaldırılması talebiyle Sinbo fabrikası önünde başlayan direniş 30. gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Şubat 2021
  • 17:25

Ücretsiz izin saldırısını direnişle püskürterek işbaşı yapan TOMİS üyesi Dilbent Türker Sinbo kapitalistlerinin Kod 29’la işten çıkarma saldırısına karşı direnişine devam ediyor.

Direnişin 30. gününde DEV TEKSTİL üyesi Sinbo işçilerinin Decathlon önündeki açıklamasına katılan Türker, açıklamanın ardından fabrika önünde işçilere seslenişini gerçekleştirdi.

İş çıkışında işçilere seslenen Türker, saldırılar karşısında örgütlü olmanın önemine vurgu yaparak TOMİS’e üye olma çağrısı yaptı.

Türker şunları ifade etti:

“Sinbo işçileri birçok arkadaşlarımızı baskıyla, mobingle, tuzakla, kumpasla istifaya zorluyorlar. Birçok arkadaşımız haklarını içerde bırakıp işten çıkıyor. Sinbo yönetimi sizlerin dostunuz değil. Sizleri işten atmaya çalışacaklar. Dünde söyledik bugün de söylüyoruz. Bugün bizlere yapılan, Erkan arkadaşımıza yapılan yarın sizlere de yapılacak. Sinbo yönetimi sizin aşınızda, ekmeğinizde, haklarınızda gözü var.”

TOMİS sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile şunları ifade ett:

"Direnerek; Haklarımızı ve Geleceğimizi Kazanacağız!
İşçi ve sendika düşmanlığına karşı başlattığımız Sinbo direnişimizin 30.günündeyiz. Kod29'un kaldırılması için direniyoruz. Direnişimiz, kısa çalışma, ücretsiz izin, keyfi işten atmalar, telafi çalışma gibi kapsamlı saldırılarla kuşatılmış işçi sınıfına mücadele çağrısıdır.
Sermayedarlar ve onların iktidarlarının keyfi saldırılarını ancak fiili mücadeleyi yükselterek püskürtebiliriz. Krizi ve pandemiyi fırsata çeviren sermayedarlar karşında çaresiz değiliz. Sömürüye ve sefalete, keyfi işten atmalara, sendika düşmanlığına, ücretsiz izin saldırısına karşı artan direnişler bunun göstergesidir. Ücretsiz izin saldırısını Sinbo’da püskürttüğümüz direnişimizde olduğu gibi şimdi de bizimle dayanışmayı büyüten tüm sınıf dostlarımızla birlikte direnişimiz her geçen daha da büyüyor. Güvenceli ve sendikalı çalışma hakkını savunmak için kar, kış demeden çadırımızı kurduk. Direnişimizin sesini duyurduğumuz işçi eylemleri ile yaktığımız direniş ateşimiz daha da büyüdü. Biliyoruz ki dayanışmanın gücü ve direnişimizin etkisiyle Kod29'u da ücretsiz izin saldırısı gibi püskürtmeyi başaracağız.
Bunun yolu topyekün saldırılara karşı topyekün mücadeleyi yükseltmekten geçmektedir. Sömürücü haramiler olan patronların işçi sınıfını mahkum ettiği kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı emeğimize ve onurumuza sahip çıkalım.
İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek!
Birleşelim, sınıf dayanışmasını büyütelim.
#DireneDireneKazanacağız!
*Madde 25/2 (kod 29) kaldırılsın!
*Güvenceli ve sendikalı çalışmanın önündeki engeller kaldırılsın!
*7244 nolu "geçici" yasa derhal iptal edilsin!
*Ücretsiz izin kaldırılsın!
*Herkese iş ve gelir güvencesi!"