MİB: Türk-İş ağalarına sesleniyoruz!

Metal İşçileri Birliği yaptığı yazılı açıklamayla Türk-İş ağalarına seslendi ve “Ya Vedat Bilgin’i yalanlayan açıklama yapıp eyleme geçersiniz ya da bulunduğunuz koltukları terk edip defolup gidersiniz!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Aralık 2022
  • 17:00

Metal İşçileri Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla Türk-İş ağalarına seslendi: “Ya Vedat Bilgin’i yalanlayan açıklama yapıp eyleme geçersiniz ya da bulunduğunuz koltukları terk edip defolup gidersiniz!” dedi.

MİB'in açıklaması şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 8506 TL’lik asgari ücret, açlık sınırında bir yaşam demek. Bunun tartışılacak bir yanı yok. Aynı zamanda bu ücret ya da biraz üstü sendika ağalarının söylediklerinin aksine, artık “sendikalı”, “örgütlü” yüz binlerce işçinin de alacağı ücret demek. Yeni asgari ücret zammı ile birlikte, toplu sözleşme imzalanan birçok fabrikanın işçisinin aldığı ücret şu an itibariyle asgari ücretin altına düşmüş durumda.

Ama görünen o ki, asgari ücretin sefalet ücreti olması gerçeği kadar, belirlenme süreci de çok su kaldıracak cinsten. Kapalı kapılar ardında kimin neyi konuştuğunu tam bilmiyoruz. Dün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir TV programında sendikaların asgari ücret için; “'8 bin TL üzerine çıkılmasın, yoksa toplu sözleşmelerimiz boşa düşer” dediklerini söyledi.

Biz AKP iktidarını iyi tanıyoruz. Çalışma Bakanı'nın bu açıklamaları elbette kendilerini aklama, talep edilenin dahi üzerinde verdik propagandası ile emekçileri aldatma çabası içinde yaptığını görüyoruz. Ama sizi de iyi tanıyoruz. Neler yapabileceğini, bizim aidatlarımızla sürdürdüğünüz saltanatın sürmesi için ne tür kirli işler içinde olabileceğinizi biliyoruz. Şimdi görüşmeleri sürdüren Pevrul Kavlak ve Türk-İş heyetine soruyoruz:

Bakan neden bahsediyor?

Sizin ya da herhangi bir Türk-İş yetkilisinin bakanla arasında böyle bir konuşma geçmiş midir?

Eğer geçmemişse alenen yalan söyleyen bu bakana ve siyasal iktidara karşı tutumunuz ne olacaktır?

Onun yalan söylediğini neden hemen açıklayamıyorsunuz?

Belli ki süreç boyunca söylediğiniz yalanların mumu yatsıya kadar ancak yanmıştır. Kendinizin ne duruma düştüğünüzle çok ilgilenmediğini, dahası pişkinliğinizin arşa çıktığını biliyoruz. Ancak bu kez öyle kolay değil işiniz.

Türk-İş ağaları, başta Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve toplantılara katılan Türk Metal Başkanı Pevrul Kavlak derhal açıklama yaparak ya bakanı yalanlamalı ve eyleme geçerek tutum almalıdırlar ya da bulundukları koltukları terk edip defolup gitmelidirler.

Artık mesele öyle gelişi güzel açıklamalarla geçiştirilecek bir durum değildir.

Metal İşçileri Birliği

24 Aralık 2022