MİB: Metal işçisi kenetlenmeli!

Metal İşçileri Birliği (MİB) grup TİS sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarla işçilere seslenerek mücadele çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Eylül 2023
  • 13:30

Metal İşçileri Birliği (MİB) grup TİS sürecine ilişkin yaptığı açıklamalara işçilere seslenerek mücadele çağrısı yaptı.

Sendika-fabrika ayrımı yok! Metal işçisi kenetlenmeli!

Metal işçisinin çalışma ve yaşam koşullarını belirleyecek Grup TİS süreci geldi çattı. Yetkili sendikalar bildiklerini okumaya, metal işçisinin gerçek taleplerini görmezden gelmeye devam ediyorlar. Bu kafayla, bu bakışla bir adım bile ileri gidemeyeceğimiz açık. Onlar metal işçisinin ihtiyaçlarını değil, MESS patronlarının neyi ne kadar vereceğini baz alıyorlar. Sonra gidip hep birlikte aynı sözleşmeye imza atıyorlar.
Kardeşler, sendika-fabrika ayrımı yok. Hepimiz aynı koşullarda çalışıyor, aynı şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Çalıştığımız fabrikalar üretim ve kâr rekorları kırıyor ancak bizlere sefalet ve yoksulluk düşüyor. Şimdi hep birlikte kenetlenmeli ve MESS’in dayatmalarına sendika ağalarının ayak oyunlarına karşı mücadele etmeliyiz. Taslaklar revize edilmelidir. İnsanca yaşanacak bir ücret ve çalışma koşulları temel alınmalıdır. Grevse grev…Sonuna kadar gidecek bir cesaret, irade ve mücadele başlamalıdır. Haydi. Söz ve eylem sırası bizde…

Metal işçisi tepkisini harekete geçirmelidir!

Malumun ilanı gerçekleşti. Tarih bir kez daha tekerrür etti. TM ağaları bir kez daha kendi bildiklerini okudu. Efendileri MESS’in ihtiyaçları neyse ona uygun bir taslak açıkladılar. Tepkiliyiz. Ancak tepki göstermek yetmiyor. Taslak açıklanmadan öncede tepkimizi, isteklerimizi, taleplerin ne olması gerektiğini ortaya koyduk. Ama görmeyen gözler, duymayan kulaklar ile karşı karşıyayız.
Metal işçisinin emeğini bir kez daha MESS masasına meze etmeye hazırlanıyorlar. İzin verecek miyiz? Birkaç ay sonra bu komik zam taleplerinin bir hiç olacağını hepimiz biliyoruz. Yaşamın artık bizler için kaldırılamaz olduğunu görüyoruz. Bunlara sadece öfkelenip kızmakla mı yetineceğiz?
Haydi metal işçisi kardeşler. Harekete geçelim. Tepkimizi her yerde gösterelim. Yemekhanelerde çatal-kaşık dövelim, alkışlı protesto gerçekleştirelim. Giriş çıkışlarda sloganlarla taleplerimizi haykıralım. Taslağı kabul etmediğimizi ilan edelim. Sendika ağalarına, boş boş oturan sendika temsilcilerine işlerin öyle kolay olmayacağını gösterelim.
Birleşelim. Bölümlerde, hatlarda yan yana gelelim. Diğer fabrikalardan arkadaşlarımızla irtibata geçelim. MİB ile iletişimimizi güçlendirelim.
İlk hedef sefalet taslaklarının revize edilmesi. Metal işçisinin gerçek taleplerinin ortaya konulması. Sonrası ise gerçek taleplerimizi kazanmak için iradeyi elimize almak ve dişe diş bir mücadeleye hazırlanmak. Hem MESS’e hem de sendika ağalarına metal işçisinin gücünü göstermeliyiz.