DEV TEKSTİL: Krizin faturasını ödemiyoruz!

Kadınların özgürlüğü ve eşitliğinin önündeki en temel engel bu sömürü düzeninin kendisidir.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Şubat 2020
  • 12:40

8 Mart’ta özgür, eşit ve insanca bir yaşam için mücadeleyi yükseltiyoruz!

 

8 Mart’ta dünyanın dört bir yanında kadınlar insanca bir yaşam, özgür bir gelecek için bir araya geliyorlar. Ülkemizde de sermaye sınıfı ve onun hizmetindeki AKP iktidarının ekonomik krizin bedelini işçilere ve emekçilere yüklemeye çalışan, kadın emeğini yok sayan, kadın cinayetlerini teşvik eden politikalarına karşı, kadınlar taleplerini yükseltiyor, mücadeleye devam ediyorlar.

Sermaye sınıfı ve hükümeti tarafından yapılan saldırıların daha da arttığı bugünlerde, ülkemizde de kadınların bir araya gelmek, mücadele etmek için o kadar çok nedeni var ki… İşçi ve emekçi kadınlar, ekonomik krizi iliklerine kadar yaşıyorlar. Kapitalistler, krizi fırsata çevirerek kârlarına kâr katarken, kriz bahanesiyle ilk işten atılan kadın işçiler oluyor. İşsiz kalma korkusuyla her türlü baskı, mobbing uygulaması öncelikle kadın işçileri vuruyor. Sefalet ücretleriyle geçinemeyen kadın işçiler ya fazla mesaiyle ya da ek işlerle ömürlerini tüketiyorlar. Bunların yanı sıra, işten sonra mesaiye evde devam ediyorlar. Ev işleri, yemek ve çocuk bakımının tüm yükünü kadınlar omuzluyor.

Kadınların yaşadığı bu çifte sömürüye, AKP iktidarının gerici politikaları eklenince baskı, eşitsizlik arttı ve özgürlükleri kısıtlandı. Bu sömürü düzeni sürsün diye kadınların ezilmesinden beslenen iktidar, kadın düşmanlığını pompalıyor. Önlem almak yerine, adeta şiddeti teşvik eden yasalarla, kadınların yaşam haklarının elinden alınmasına davetiye çıkartıyor.  

Kadınların özgürlüğü ve eşitliğinin önündeki en temel engel bu sömürü düzeninin kendisidir. İşçilerin emeğinin sömürüsü üzerinden beslenenler, varlıklarını sürdürebilmek için saldırıları artırma yoluna başvuruyorlar. 

Tüm bu saldırılara karşı;

Ekonomik krizin faturasını ödemeyi reddettiğimizi haykırmak için, 

Çalışma yaşamında ve toplumsal yaşamın her alanında özgür ve eşit olabilmek için, 

Sendikal haklarımız için, 

Kadına yönelik şiddet ve cinayetleri durdurabilmek için, 

Emeğiyle, her doğan günü yeniden üreten tüm kadın işçilerin 8 Mart’ını kutluyor, taleplerimizle omuz omuza alanlarda olmaya çağırıyoruz!

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası