İşçi Emekçi Birliği’nden direniş ziyaretleri

İşçi Emekçi Birliği sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan İstanbul Kalkınma Ajansı Büro çalışanlarını ve İBB önünde direnen Bilal Atan’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Mayıs 2023
  • 14:30

İşçi Emekçi Birliği sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan İstanbul Kalkınma Ajansı Büro çalışanlarını ve İBB önünde direnen Bilal Atan’a 16 Mayıs Salı günü dayanışma ziyaretinde bulundu.

İstanbul Kalkınma Ajansı grevi ziyaret edildi

Tez-koop-iş üyesi İstanbul Kalkınma Ajansı Büro çalışanları toplu iş sözleşmesinde sıfır zam dayatmasına üzerine, Taksim Odakule'de greve çıktılar. Grevin 9’uncu gününde İşçi Emekçi Birliği destek ziyaretinde bulundu. Grevin selamlandığı konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Sömürü düzeninde patronlar her gün servetlerini katlarken biz emek veren, onları zenginleştiren işçiler enflasyon altında eziliyoruz. Bu yetmez gibi iş yerinde mobbing ve hak gasplarına uğruyoruz. Bugün size verilen sıfır zam teklifine karşı onurlu duruşunuz bize işçinin en güçlü silahının grev olduğunu hatırlatıyor. Biz işçi sınıfı direndikçe, birlik oldukça, dayanışmayı sürdürdükçe kazanmaya devam edeceğiz. İşçi Emekçi Birliği olarak sizi selamlıyoruz, grevinizi destekliyoruz.”

Ağaç AŞ direnişine ziyaret

Ardından İBB’nin Saraçhane’de bulunan binası önünde direnen Ağaç AŞ işçisi Bilal Atan ziyaret edildi. “Yaşasın sınıf dayanışması” ve “direne direne kazanacağız” sloganlarıyla ziyaret alanına geçildi. Burada yapılan konuşmada her koltuğa oturan iktidarın sermayeyi korumak adına işçi sınıfı üzerinde baskı kurduğuna vurgu yapılarak AKP döneminde bu saldırıların hız kazandığı aktarıldı. “AKP sermaye iktidarının demir yumruğu olduğu için bu saldırıları hayata geçirebiliyor” denilen konuşmada İBB’nin dün AKP elinde bugün CHP elinde işçi sınıfa yönelik baskıları sürdürdüğüne dikkat çekildi. İBB yönetiminin işkencecileri koruduğu belirtilen konuşmada şunlar ifade edildi:

“Bizler hangi sermaye kurumu ya da partisi olursa olsun işçi sınıfına dönük saldırıları hayata geçiren her kurumun her partinin karşısında işçi sınıfının safında yer alacağız. Bilal arkadaşımızın talepleri karşılanana dek Bilal arkadaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz."