Esenyurt’ta işçi ve emekçilerden miting çağrıları

Esenyurt’ta işçi ve emekçiler, 20 Ekim’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Ekim 2024
  • 16:50

Esenyurt’ta işçi ve emekçiler, 20 Ekim’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaptı.

Hadımköy’den bir kadın işçi:

“Hadımköy’de, plastik fabrikasında çalışan kadın işçiyim. Fabrikalarda sokaklarda tacize, cinayetlere, zulme, baskıya, hayvan katliamlarına dur demek için, 20 Ekim’de Kartal meydanında işçi emekçi mitinginde buluşalım”

Başakşehir’den bir basın emekçisi:

“Mitingler, birlik günümüzdür. Ortak gücümüzdür. Faşizme, örgütlü kötülüğe, sermaye düzenine karşı ilerleyen büyük mücadelenin, baskı ve sömürüye direnen sarsılmaz iradenin, barikatın, dayanışmanın, yenilmez mevzilerin öncü sözüdür.
Hapishanelerde tutsak edilmiş yoldaşlarımızın sesi, kuşatmayla, zorbalıkla, hukuksuzca işkenceye maruz bırakılan onlarca gazetecinin nefesi, devrimci geleneğin tarihe dokunmuş ifadesi olmak için, 20 Ekim 2024 Pazar günü, İşçi Emekçi Mitingi'nde sınıfla yan yana, kol kola, omuz omuza duracağım”

Kıraç’tan bir metal işçisi:

“Haklarımızın gasp edilmesine, düşük ücret ve mobbinge, işten çıkarmalara karşı sesimizi birleştirmek, "ben de varım" diyebilmek için alanlarda buluşalım. On üç yıllık bir metal işçisi olarak, başta metal işçileri olmak üzere tüm işçi ve emekçileri İşçi Emekçi Mitingi'ne, mücadeleye davet ediyorum!”

Esenyurt’tan bir metal işçisi:

“Hayat pahalılığına, düşük ücretlere, kötü çalışma koşullarına karşı ses çıkarmak için bende “İşçi Emekçi Mitingine” katılacağım. Sende bu mitinge gel işçi kardeşim, 20 Ekim’de Kartal meydanında buluşalım. Bu mücadele hepimizin mücadelesi”

Esenyurt'tan bir tekstil işçisi:

"Üreten biz tüketen onlar yapan biz giyen onlar Türkiye'nin en büyük sektörlerinden biri olan Tekstil sektörü işçilerinin yok sayılması düşük ücret ve mobingle köleleştirilip ek işlerle taşeronlaştırılmasına karşı ses olmaya birlik olmaya bu gidişata dur demeye İşçi Emekçi Mitingine davet ediyorum. Artık yeter!"