İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı faaliyetleri

İstanbul’un dört bir yanında İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrılar devam ediyor!

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Ekim 2023
  • 14:30

İstanbul’un dört bir yanında İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrılar devam ediyor. 19 Kasım Pazar günü Kartal’da gerçekleştirilecek olan “Açlık, yoksulluk, baskı, savaş ve sömürü düzenine karşı artık yeter” mitingi için çağrılar propaganda araçlarıyla gerçekleştiriliyor.

19 Kasım Pazar günü Kartal’da yapılacak İşçi Emekçi Mitingi’nin çağrısı işçi, emekçilerin, kadınların, gençlerin kısacası toplumun tüm kesimine meydanlarda, mahallelerde, semt pazarlarında, sanayi havzalarında bildiri ve afişlerle yaygınlaştırılıyor.

İlk olarak 13 Ekim akşam iş çıkışı saatlerinde Mecidiyeköy’de bildiri dağıtımı yapılarak verildi.

20 Ekim’de miting bileşenleri, sabah işe gidiş saatlerinde Kartal’da, akşam iş çıkış saatlerinde ise Okmeydanı’nda bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

21 Ekim’de Esenyurt Örnek Mahallesi pazarında işçi- emekçilere bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

24 Ekim’de miting bileşenleri, sabah işe gidiş saatlerinde Avcılar, Zeytinburnu ve Uzunçayır’ da bildiri dağıtımı gerçekleştirerek işçi- emekçiler, kadınlar ve gençler işçi emekçi mitingine çağrıldı.

26 Ekim’de bileşenler akşam saatlerinde Şirinevler metrobüs ve Üsküdar’da, İkitelli Atatürk mahallesinde bulunan perşembe pazarında miting bildirilerinin dağıtımı yapıldı.

Davet ve bilgilendirme ziyaretleri

19 Ekim’de Esenyurt’ta ve Kartal’da başlayan davet ve ziyaretlerde miting bileşenleri demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, yöre ve köy derneklerine davet ve bilgilendirme ziyaretlerinde bulundular. Mitingin sadece düzenleyen kurumların mitingi olmadığını, kapitalist sistemin mağdur ettiği, işsiz ve yoksul bıraktığı, sömürü çarkları arasında ezdiği, yaşamı zehir ettiği tüm halk kesimlerini sözlerinin söylemeleri için mitinde yerlerini almalarını istediler.

20 Ekim’de miting bileşenleri, Kadıköy’de ESP, SGDF, Devrimci Parti, Kaktüs, Sosyal Araştırmalar Vakfı, Eğitim-Sen, BEKSAV ile Lusinka Cafe, Antika Cafe Yaykoop, Munzur Cafe, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni ziyaret edip bilgilendirmede bulundu ve mitinge davet etti.

21 Ekim’de miting bileşenleri Kadıköy Alınteri, EMEP, SMF, Yaşam Ağacı Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette miting hakkında bilgi verildi, kurumlar mitinge katılmaya davet edildi.

22 Ekim’de, Aydınlı Vartolular, Cunanalılar, Erzincanlılar, Çalıkağıl Dernekleri ve Munzur Kıraathanesi ziyaret edilerek mitinge davet edildi.

25 Ekim’de miting bileşenleri, Küçükçekmece HDP, Tokat Niksar, Cihet, Bitlis Mişyunur, Dersimliler Derneklerini, EMEP ve TİP’i ziyaret ederek mitinge katılmaya davet edildi.

Afiş faaliyeti ve direniş ziyaretleri

19 Kasım Kartal Mitingi Anadolu Yakası Organizasyonu tarafından Maltepe’de afişleme çalışması yapıldı. Diğer taraftan da 22 Ekim Pazar günü saat 16.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda, “Asgari değil İnsanca Yaşam İstiyoruz” adıyla yapılacak olan foruma davet için afişlerle çağrı yapıldı. Ardından 23 Ekim’de miting bileşenleri, Gazi Mahallesi’nde afiş çalışması yapıldı.

25 Ekim’de Sputnik’ te 70 gündür grevde olan basın emekçileri ziyaret edilerek mitinge davet edildi.

Kızıl Bayrak/ İstanbul