İşçi Emekçi Birliği’nden toplantı çağrısı

İşçi Emekçi Birliği yaptığı açıklamayla “Ortak koordinasyon ve iletişim ağı yaratmak gerektiğini düşünüyoruz. Tüm duyarlı kurumları bu doğrultuda ortak hareket etme zemini yaratmak, politik ve pratik süreci birlikte örgütlemek için bir araya gelmeye davet ediyoruz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Şubat 2023
  • 11:50

İşçi Emekçi Birliği “Ortak koordinasyon ve iletişim ağı yaratmak gerektiğini düşünüyoruz. Tüm duyarlı kurumları bu doğrultuda ortak hareket etme zemini yaratmak, politik ve pratik süreci birlikte örgütlemek için bir araya gelmeye davet ediyoruz” diyerek toplantı çağrısı yaptı.

İşçi Emekçi Birliği’nin yaptığı toplantı çağrısı şöyle:

Çağrımızdır:

Deprem 13 milyonun üzerinde insanımızın yaşadığı geniş bir alanı etkilemiştir. Yaşanalar bir kere daha göstermiştir ki sermaye düzeni ve dümenindeki siyasi iktidar depremin yarattığı yıkımın doğrudan sorumlusudur. Gelinen aşamada gerçeklerin üzerini örtmek ve depremi fırsata çevirmek için OHAL ilan etmiş bulunuyorlar. Bizler OHAL’in ne için kullanılacağını çok iyi biliyoruz. 

Devrimci, ilerici kurumların, demokratik kitle örgütlerinin, çeşitli dayanışma organizasyonlarının depremin yaralarını sarmak için ortaya koydukları çabaları engellemek için OHAL ilan ettiler.

Muhalif basını ve sosyal medyayı engelleyerek gerçeklerin kamuoyuna yansımasını engellemek için OHAL ilan ettiler.

Yaşanan ciddi yıkıma rağmen bölgeler, kentler, mahalleler arasında ayrımcı tutumların üstünü örtmek için OHAL ilan ettiler.

20 yılı aşkın süredir siyasi iktidarı elinde bulunduranların rant, talan, yağma politikalarının sonuçlarının daha görünür olmasını engellemek için OHAL ilan ettiler. 

Daha sıralayacağımız çok nedeni var. Bu kadarı bile gerçeğin görülmesi için yeterlidir. 

Hem ‘99 depreminde hem sonrasında yaşanan yüzlerce örnekte görüldüğü gibi milyonlarca insanın bölgelere gönderdiği yardımlar, tarikat vakıflarının, Kızılay’ın, AFAD’ın eliyle asıl ihtiyaç sahiplerine değil yine ranta peşkeş çekilmektedir. Bölgeye gönderilen yardımların ihtiyaç sahiplerine eşit biçimde ulaştırılmasını sağlamak, tek tek kurumlar olarak gerçekleştirdiğimiz seferberliği daha etkin, verimli, kılmak, keyfi yasakları aşmak için ortak hareket etme zeminleri oluşturmaya davet ediyoruz. 

Bunu ilk adımı olarak ortak koordinasyon ve iletişim ağı yaratmak gerektiğini düşünüyoruz. Tüm duyarlı kurumları bu doğrultuda ortak hareket etme zemini yaratmak, politik ve pratik süreci birlikte örgütlemek için bir araya gelmeye davet ediyoruz.

Bu doğrultuda yapacağımız toplantıya tüm kurumları davet ediyoruz.

Toplantı bilgileri:

Tarih: 8 Şubat (Çarşamba)

Saat: 15.00

Yer: Kadıköy AKA-DER (Caferağa Mh. Serasker Cd. No: 35)

İşçi Emekçi Birliği

8 Şubat 2023