Şule Çet cinayeti davası: 3. duruşma görüldü

Ankara’da Şule Çet cinayetiyle ilgili davanın 3. duruşması bugün görüldü. Duruşma katiller Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun tutukluluk halinin devamı kararıyla 16 Ekim’e ertelendi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 10 Temmuz 2019
  • 14:56

23 yaşındaki Şule Çet’in Yelken Plaza’da öldürülmesiyle ilgili davanın 3. duruşması bugün görüldü. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davaya tutuklu yargılanan katiller Çağatay Aksu ve Berk Akand getirildi. Duruşmada Mersin Üniversitesi Adli Tıp uzmanlarının hazırladığı rapor sunuldu.

Mersin Üniversitesi’nden bilirkişi heyeti tarafından sunulan raporda Çet’in üzerinde erkeğe ait DNA bulundu ve tırnak altında Berk Akand’ın DNA’sı olduğu tespit edilmişti. Sunumda ayrıca, anal bölgede erkek prostat sıvısı, amilaz bulunduğu, boyunda kırık ve vajinal yırtık tespit edildiği belirtildi. Bunlarla birlikte bu raporda “düşme ile yaşanamayacak cinsel saldırı bulguları” bulunduğunun altı çizildi. Çet’in tecavüze uğradığı yönünde kanıtlar olduğuna dikkat çekilerek “Şule’nin boyun kemiğindeki kırık biçimi daha çok elle boğmada görülen bir kırıktır” denildi.

Berk Akand’ın avukatı bilirkişi raporuna “tecavüz olmadığı” yönünde itiraz etse de, bilirkişi heyeti tecavüz bulgularının raporda net olarak ifade edildiğini belirtti. Avukatın “raporda olmadığını” iddia ettiği delillere bir kez daha dikkat çekildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Şule Çet’in arkadaşı, Çet’in intihar etme ihtimalinin olmadığını vurguladı. Bunun üzerine katillerden Çağatay Aksu tanığa sataşma niteliğinde sorular sordu ve aldığı yanıtlar sonrasında da sataşmalarını sürdürdü.

Şule Çet’in avukatları bunlara ek olarak mahkemeye verilen cep telefonunun olay günü kullanılmayan telefon olduğunu ve delil karartma teşebbüsü olduğuna işaret etti. Avukatlar, Aksu ve Akand’ın tutukluluklarını devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatları ise Şule Çet’in vücudunda bulunan DNA’ların Çet’in sevgilisine de ait olabileceğini ileri sürerek tahliye talep ettiler.

Mahkeme heyeti Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 16 Ekim 2019’a erteledi. Kararda ayrıca önceki duruşmada istenen Çet’in psikolojik durumu hakkında rapor ve telefon kayıtlarının beklenmesi de yer aldı. Ek olarak, DNA tespitiyle ilgili elverişlilik için bilirkişi tespiti ve cinayet günü görüntülerinin dudak okuma tespiti istendi.