Kadınlar Şule Çet için sokaklara çıktı

Şule Çet’in katledilmesine ve katillerinin korunmasına karşı kadınlar Ankara, İzmir ve İstanbul’da sokaklara çıktı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 14 Temmuz 2018
  • 20:13

İntihar ettiği iddia edilen Şule Çet’in cinsel saldırıya uğradığının ortaya çıkmasıyla birlikte kadın cinayetine ve katilleri korumaya dönük yargı kararlarına karşı kadınlar sokağa çıktı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan eylemlerde, burjuva medyanın kadın cinayeti ‘magazinleştirmesi’ de protesto edilerek kadına yönelik şiddete ve düzen yargısının örtbas çabalarına karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Ailenin avukatı: Savcı izinde, muhatap bulamıyoruz!

Ankara’da kadın meclislerinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, cinayetin yaşandığı plazanın önünde eylem yaptı. Çet’in fotoğraflarının olduğu dövizlerin taşındığı eylemde, Çet’in cinayete kurban gittiğine değinilerek katillerin serbest bırakılması protesto edildi. Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım’ın da soruşturmaya dair bilgi verdi. Savcının izinde olduğuna değinen ve muhatap bulamadıklarını aktaran Yıldırım, “3. defa tutuklama talebinde bulunduk.  Tutuklama, olayın yaşandığı sabah olmalıydı. Dosya ‘intihar’ olarak ele alındı, ifade verenler şüpheli olarak yer almadı” ifadelerini kullandı. Konuşmalarda cinayetin örtbas edilmesine izin verilmeyeceği vurgulandı.

“Kadın cinayetlerinden kadınları suçlayamazsınız!”

İzmir Alsancak’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde önünde toplanan kadınlar burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Soruşturma sürecine ve son gelişmelere dair bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, şüpheli Çağatay A.’nın iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmasına tepki gösterildi. Şule Çet’in “Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. Bırakmıyor, keşke gelmeseydim” mesajı hatırlatılarak “Cinayet şüphesi için daha ne gerekiyor” diye soruldu.

Çet’in katledilmesiyle ilgili burjuva medyada yer alan haberlere de değinilen açıklamada şöyle denildi: “Kadın cinayeti haberleri magazinleştirilerek veriliyor. Yıllardır anlatıyoruz, siz kadın cinayetlerinde, kadınları suçlu gösteremezsiniz, kadınların yaşamını yitirmesini magazinleştiremezsiniz. Neredeyse her gün çocukların cansız bedenleri bulunurken, Şule gibi nice kadınlar öldürüldüğünü görürken bir daha soruyoruz, kadınları ve çocukları korumak için yetkililer ne yapıyor? Kurduğunuz torba bakanlıklar ne yapıyor, ne işe yarıyor?”

“Kuzenim intihar edecek karakterde değildi”

İstanbul’da kadınlar Beşiktaş Meydanı’nda kadın meclislerinin çağrısıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. İntihar iddialarının barındırdığı çelişkilere değinilen açıklamada, Mayıs sonunda meydana gelen cinayette iki kişinin ancak bugün tutuklama istemiyle gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Soruşturma sürecindeki ihmallerin altı çizilen açıklamada, kadın cinayetlerinde yargının rolü teşhir edildi.

Eylemde Çet’in kuzeni Serpil Gülkaynak’a söz verildi. Kuzeninin intihar ettiğini düşünmediğini, böyle bir karakteri olmadığını belirten Gülkaynak, katilinin zengin olduğu için korunduğunu ifade etti.