Şule Çet davasında ilk duruşma görüldü

Ankara’da plazadan atlayarak intihar etti yalanına karşın otopsi raporunda tecavüze uğradığı belirtilen Şule Çet’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 06 Şubat 2019
  • 18:35

Ankara Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) görüldü. 31. ACM’de görüleceği söylenen duruşma katılımın yoğunluğunda kaynaklı 19. ACM’ye alındı.

Ankara Kadın Platformu, duruşma öncesinde Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iddianamenin ‘cinsel saldırı ve cinayet’ suçundan açılmasının önemli bir gelişme olduğu belirtilerek “Davayı açtırmayı başardık, hep birlikte davanın takipçisi olacağız” denildi.

Tutuklu Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın getirildiği duruşma kimlik kontrolleri ile başladı. Savcı iddianameyi okuduktan sonra ilk olarak Çağatay Aksu ifade verdi. Aksu’nun suçlamaları reddettiği savunmasında heyet başkanıyla aralarında geçen diyalog dikkat çekti. Heyet başkanının “Cinayet ne zaman oldu?” sorusuna Aksu'nun “Cinayet demeyelim başkanım” demesi üzerine heyet başkanı “düşme olayı” ifadesini kullandı.

Aksu, Şule Çet’e tecavüz etmediğini söylerken, Berk Akand Şule Çet’i tanımadığını öne sürdü. O an tanıştıklarını, kısa bir süre sonra da Aksu’nun Şule Çet’in pencereden atlayarak gittiğini söylediğini öne sürdü.

Şule Çet’in ev arkadaşları olan Lila ve Pınar isimli kadınlar duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanıklar, Şule Çet'in orada olduğuna dair beyanları dışında bir şey söylemediler.

Davanın avukatlarından Umur Yıldırım, mahkeme heyetine, Adli Tıp raporlarıyla, vajinal ve anal ilişkiye zorlama kanıtlarını sundu. Kalçada ısırık izine dair kanıt sundu. “Anal bölgede sanık tükürüğüne dair de kanıt da var” ifadelerini kullandı. Bu sırada sanık avukatlarının gülmeleri dikkat çekti.

Sanık avukatları savunma yaparken de aynı lakayt tavır içindeydi. “Savcılık makamının iddialarını komik buluyoruz. Müvekkillerimizin ikisi de mi tecavüz etti, ikisi de mi öldürdü attı, iddia makamının açıkları var, gülünç” ifadeleriyle savunma yapan avukatlar sanıkların tahliyelerini istediler. Sanıklar da söz alarak beraatlerini istedi.

Mahkemeye heyeti kararında Şule Çet’in darp izleri nedeni için yeni rapor alınmasına; tokalaşma ile DNA geçmesinin mümkün olup olmadığı yönünde ayrı rapor alınmasına; Berk Akand’ın mesajlaşma saatlerinin tespiti için rapor alınmasına; sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek bir sonraki duruşmayı 15 Mayıs’a erteledi.