Şule Çet cinayeti davası 10 Temmuz’a ertelendi

Şule Çet’in katledilmesiyle ilgili Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın yargılandığı davanın 2. duruşması bugün görüldü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 15 Mayıs 2019
  • 14:38

Ankara’da bir plazada Şule Çet’in katledilmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi “Şule Çet için adalet” diyenler Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak adalet taleplerini yinelediler.

Tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın katıldığı duruşma salonu küçük olduğu gerekçesiyle 5 avukat dışında başka avukatın duruşmaya girmemeleri dayatıldı. Sonrasında ise avukatların izleyici bölümüne sığıbildikleri oranda duruşmaya katılmasına izin verildi.

Duruşmada söz alan Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, karşı tarafın iddiaları ile olay yeri görüntüleri arasındaki çelişkiler üzerinde durdu ve sanıkların yalanlarını ortaya koydu. Av. Yıldırım ayrıca, sanıklar ve avukatları tarafından Şule Çet ile ilgili “psikolojisi bozuk” iddialarını yalanladı.

Katillerden Çağatay Aksu’nun annesi tanık olarak dinlenirken salonda gerginlik yaşandı. Annesi konuşmaya hazırlanırken Çağatay Aksu, Çet’in ailesine “Kızına sahip çıksaydın” dedi. Gerginlik sırasında, salonda görevli jandarmanın Çet ailesinin avukatlarını tehdit etmesine tepki gösterilirken, jandarma salondan çıkartıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatları, cinayete ilişkin somut deliller olmadığı, Şule Çet’in intihar ettiği yönündeki iddialarını sürdürdü. Çet ailesinin avukatları, cinayetle ilgili aldıkları raporların Şule Çet’e tecavüz edildiğini ispatlar nitelikte olduğunu ifade etti.

Tarafların beyanlarının ardından mahkeme savcısı Aksu ve Akand’ın tutuklularının devamını istedi. Mahkeme heyeti, Şule Çet’in psikolojik tedavisiyle ilgili evrakların istenmesi, olay günü telefon kayıtlarının istenmesi, olay yerine ilişkin görüntülerin dudak okumasında uzman bilirkişiye gönderilmesine ve yeniden olay yeri keşfi yapılmasına hükmetti. Aksu ile Akand’ın tutukluluklarına devam kararı veren mahkeme davayı 10 Temmuz’a erteledi.

Duruşma sonrasında adliye önünde Şule Çet ailesi, avukatları ve destekçiler tekrar basın açıklaması yaptı. Sanıkların yalanlarına ve birbirleriyle çelişen beyanlarına dikkat çeken Baba Çet, ceza indirimi verilmemesi talebini dile getirdi. Av. Umur Yıldırım, sanık tarafının Şule Çet’i ve ailesini suçlayacak kadar acizleştiklerini teşhir ederek “Buradan çıkan ceza caydırıcı olacak ya da bunların önünü açacak” diye konuştu.