Şule Çet cinayeti davası 4 Aralık’a ertelendi

Şule Çet’in katledilmesine ilişkin davada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, katillerden Çağatay Aksu için “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 39 yıla kadar, Berk Akand bu suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapis cezası istedi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 20 Kasım 2019
  • 15:27

Şule Çet’in Ankara’daki bir plazanın 20. katından atılarak katledilmesine ilişkin davanın 5. duruşması bugün görüldü. Katiller Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında istenen cezanın belli olduğu dava 4 Aralık’a ertelendi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi kadın örgütleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak adalet taleplerini haykırdı.

Duruşmada Şule Çet’in erkek arkadaşı Muhammet Furkan’ın tanık olarak dinlendi. Furkan, Şule’yi cinayetten 3-4 gün önce yüzyüze gördüğünü söyleyerek sanık avukatlarının iddialarına yanıt verdi. Şule’nin psikolojisinin iyi olduğunun altını çizen Furkan “En son görüşmemizde de çok neşeliydi. Çok mutluyduk” dedi.

Akand ve Aksu’nun avukatlarının tanık Furkan’a sorduğu sorular ve Çet ailesinin avukatlarının katillere sorduğu sorularla devam eden duruşmada, katillerin pişkince sözleri mahkeme salonundan tepkilerle karşılandı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme” suçundan yargılanması gerektiğini belirtti. Aksu’ya “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, Akand’a da bu suçlara yardım etmekten 31 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mütalaanın ardından Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Akand’a da cinsel saldırıdan ceza verilmesini talep etti. Aksini iddia etmeyi sürdürerek sosyal medyayı suçlayan Akand ve Aksu ile avukatları, Çet’in intihar ettiği yönündeki iddialarına devam etti ve tahliye talebinde bulundular.

Akand ve Aksu’nun tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarına savunma için süre vererek davayı 4 Aralık’a erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde yapılan açıklamada Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım savcının mütalaasının “intihar” iddialarının yalan olduğunu tekrar gözler önüne serdiğini ifade etti. “İntihar şeklinde başlayıp, şu an gelinen aşamada cinayet ve cinsel saldırı suçu olduğu ortaya çıktı” diyen Yıldırım, sanık ailelerinin süreci maniple etme çabalarına değindi.

Açıklamanın ardından “Şule için adalet herkes için adalet!” sloganıyla eylem son buldu.