Şule Çet cinayetinde örtbas edilen deliller ortaya çıktı

Savcının cinayetten tutuklamadığı katil zanlısı Çağatay Aksu’nun kolundaki tırnak izlerinin rapor edilmediği ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 18 Temmuz 2018
  • 08:08

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Şule Çet’in katledilmesiyle ilgili davada etkin soruşturma yürütmeyen savcılığın ve yetkililerin, bazı delilleri örtbas ettiği ortaya çıktı. Şule Çet’in tırnaklarından alınan doku örnekleri katil zanlısı Çağatay Aksu ile uyuşmuştu. Çet’in ölümünün hemen ardından Aksu’ya gözaltında yapılan sağlık kontrolünde, kolunda oluşan tırnak izlerinin rapor edilmediği ortaya çıktı.

Ayrıca katil zanlılarının, cinayetin işlendiği plazaya Çet ile birlikte, yanlarında içki şişeleriyle girmelerine karşın, deliller arasında bunların yer almadığı, şişelerin ortadan kaldırıldığı bildirildi.

 

Katil zanlısının kolundaki iz rapora girmedi

 

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Çağatay Aksu, olaydan sonra gözaltına alındığında sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi ve muayeneden geçirildi. Bu sırada Çağatay Aksu’nun kolunda boğuşma sırasında Şule Çet’in tırnaklarının izi vardı. Ancak doktorlar ve polisler bunu görmedi ve rapora işlenmedi. En önemli deliller arasındaki bu durum gizlendi fakat, sonraki süreçte açığa çıktı.

 

Şişeler ortadan kaldırıldı

 

Ayrıca, Şule Çet’in plazaya giriş görüntüleri de dosyaya girmiş, bunlar medyaya yansımıştı. Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, görüntülerde Çet’in elindeki poşette içki olduğunu, ancak Çet’in ölümünün ardından polisin dairede yaptığı incelemede bu içki şişelerine rastlanmadığını belirtti. Çağatay Aksu’nun Şule Çet ile birlikte içki içerkenki görüntülerini sosyal medyada paylaşmasına karşın olay sonrasında bu şişelerin olmayışı delil karartıldığını ortaya koydu.

 

Savcı cinayetten tutuklamamıştı

 

Katil zanlısı Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın korunduğuna dair bilgilerin kamuoyunda tepkilere yol açtığı soruşturmada, Aksu ve Akand “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklama kararında cinayet suçlamasına başvurmayan savcının etkin soruşturma yürütmediği, Çet ailesinin avukatının ortaya koyduğu bilgilerle ortaya serilmişti.