TSK saldırısında Iraklı iki komutan öldürüldü

TSK’nın Güney Kürdistan’a SİHA’larla yaptığı saldırıda, Irak ordusundan 2. Tugay komutanı Mihemed Reşid ile 3. Tugay komutanı Zübeyr Hali öldürüldü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Ağustos 2020
  • 23:44

AKP-MHP iktidarının “terör” demagojisiyle sürdürdüğü savaş ve saldırganlık politikaları devam ediyor. Rojava’da emperyalistlerden alınan icazetle sürdürülen işgallerle birlikte Güney Kürdistan’da karadan ve havadan devam eden saldırıların faturası kabarıyor. Özellikle son 5 yıldır ülkede katliamlar, ekonomik kriz ve artan sefalet olarak tüm faturası halka çıkarılan savaş politikaları, bölgede de yeni çatışmaların altını oyuyor.

Türk sermaye devletinin büyük ölçüde güç gösterisi ve provakatif saldırılar olarak sürdürdüğü Güney Kürdistan’a yönelik savaşta bugün de Iraklı komutanların bulunduğu bir araç bombalandı.

Irak Basın ve Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, SİHA’lar tarafından hedef alınan araçta 2. Tugay komutanı Mihemed Reşid ile 3. Tugay komutanı Zübeyr Hali’nin öldürüldüğü belirtildi. Detaylı açıklama yapılacağı bildirildi.

Saldırıyla ilgili Rûdaw’da yer alan haberlere göre, saldırının Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesinin Bradost bölgesinde “PKK ile Iraklı kolluk güçleri arasındaki toplantıyı” hedef aldığı iddia edildi. Haberlerde Iraklı komutanların yanı sıra 2 Kürt komutanın da öldüğü iddia edildi. PKK ile Irak sınır muhafızları arasında dün yaşanan çatışmaların ardından Irak ordusu komutanlarının “PKK ile toplantı yapmak için bölgeye gittiği” ileri sürüldü.

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi’nin açıklamasına da yer verilen habere göre açıklamada, “Bugün öğleden sonra saat 2:45’te Federal hükümete bağlı sınır muhafız güçleri yerleşim yerleri üzerindeki tehlikeyi uzaklaştırmak amacıyla sınır noktalarındaki meydana gelen boşluğu doldurmak için çalışırken, Türkiye savaş uçağı tarafından bir araçları hedef alındı. Maalesef 2. Sınır Tümen Komutanı Albay Muhammed Reşid Süleyman ve 2. Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin şehit oldu. Ayrıca Yarbay Hüsameddin Abdurrahman Hasan da yaralandı” bilgisi verildi. Ayrıca “PKK ve Türkiye’nin savaş ve çekişmelerini Kürdistan Bölgesi ve Irak sınırlarının dışına taşımaları ve halkımızı kurban etmemeleri gerektiğini tekrarlıyoruz” ifadeleri yer aldı.