Sarayın lağımı patladı

Peker'in tüm ifşaatlarını sessizlikle geçiştiren saray rejiminin işi giderek zorlaşıyor. Zira AKP şefinin danışmanı adıyla sanıyla anılıyor ve işlediği suçlar ifşa ediliyor. Tabii başka AKP'liler de var Peker'in açıkladığı isimler arasında.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Ağustos 2022
  • 13:10

Belli aralıklarla da olsa, Sedat Peker bir buçuk yıldan beri saray rejiminin içine battığı yolsuzluk, rüşvet, cinayet, talan, mala çökme, uyuşturucu ticareti gibi pek çok olayı ifşa etti. İçeriden biri olan Peker’in açıklamalarında saray rejiminin tepeden tırnağa bu çirkefe battığını gözler önüne seren sayısız kanıt yer aldı. Ancak yargı sarayın aparatı haline getirildiği için ifşaatlarda adı geçen kişilerin hiçbirine dokunulmadı.

Saray yargısı aylar, hatta yıllar önce yazılmış bir cümlelik Twitter mesajından ya da edilmiş iki laftan dolayı insanları tutuklayıp hapse kapatıyor. Ancak cinayet işleyen, rüşvet alan, haraç kesen, silah zoruyla başkalarının malına çökenler “rejimin saygın adamları” olarak ortalıkta dolaşıyorlar. Çünkü yargı kurumu da hizmet ettiği mafya/çete oluşumlarına benzemiş, mafyatik rejim kendi yargısını da yaratmıştır.

***

Sedat Peker’in son ifşaatları biraz daha geniş yankı uyandırmış görünüyor. Zira olaylar, kişiler, suçlar açıklanarak somut bir şekilde ortaya kondu. Muhalefetteki düzen partileri, savcıları harekete geçmeye çağırdılar. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Peker’in anlattığı olayların doğru olduğunu açıkladı. Bu arada mesajlarda adı geçen mağdur sermayedar Mine Tozlu Sineren de Peker’in anlattığı olayları yaşadığını, dolandırıldığı her olayı iktidara bildirdiğini, ancak hiçbir sonuç alamadığını açıkladı. Yani bu defa Peker dışında olayın bizzat mağduru olan kişi de rüşvet çarkının doğru olduğu ve bu çarkta soyulduğunu teyit etti.

Suçlar farklı kaynaklar tarafından teyit edilirken, faillerin AKP şefinin dibindeki kişiler olduğu da gözler önüne serildi. Onlarca Twitter mesajı yayınlayan Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun rüşvet-gasp-ahlaksızlık çarkının başını tutanlardan biri olduğunu ifşa etti.

Peker, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakcı’nın da içinde yer aldığını belirttiği rüşvet ve yolsuzluk ağını anlattı ve ifşaların devam edeceğini vaadetti. Anlaşıldığı kadarıyla Peker, yeni Twitter mesajlarında AKP şefleri ile sarayın içine yuvalanmış rüşvet/yolsuzluk/zorbalık çetelerinin mensuplarını deşifre etmeyi sürdürecek.

Peker’in son açıklamaları üzerine bir değerlendirme yapan eski AKP milletvekili Turhan Çömez, 20 yıl önce gerçekleşen bir yolsuzluk/rüşvet olayını belgeleriyle Halk TV’de anlattı. Çömez, zamanında belgeleri hem Abdullah Gül’e hem Tayyip Erdoğan’a sunduğunu ancak hiçbir şey yapılmadığın ifşaa etti. Turhan Çömez bu rejimin kurulduğu günden beri rüşvet, yolsuzluk, talan çarkından beslendiği ve Peker’in açıkladıklarının işlenen suç dosyalarının sadece küçük bir kısmı olduğuna dikkat çekti.

Peker’in tüm ifşaatlarını sessizlikle geçiştiren saray rejiminin işi giderek zorlaşıyor. Zira AKP şefinin danışmanı adıyla sanıyla anılıyor ve işlediği suçlar ifşa ediliyor. Tabii başka AKP’liler de var Peker’in açıkladığı isimler arasında. Bu arada ifşaatlarına devam edeceği ve sarayın içine battığı bataklığın giderek daha belirgin şekilde görüleceği günlerin yaklaştığı anlaşılıyor. Bu ise AKP şefi ile etrafındaki yiyici takımının din, vatan, yerli/milli söylemlerinin ardında nasıl bir yağma/talan/gasp/cinayet rejimi kurduklarının açığa çıkmasını sağlayacak. Bu defa sarayın lağım çukuru patladı. Peker, yeni ifşaatlarla arkasının geleceğini vaat ediyor. Görünen o ki, din-ahlak dersi vaaz eden utanmazların kurdukları kokuşmuş rejimin bütün lağımları, önümüzdeki süreçte peyderpey patlayacaktır.